Видеоуслугата подобрява сигурността след зачестилите критикиПлатените услуги на Zoom ще

...
Видеоуслугата подобрява сигурността след зачестилите критикиПлатените услуги на Zoom ще
Коментари Харесай

Zoom въвежда криптиране за платените абонати

Видеоуслугата усъвършенства сигурността след зачестилите рецензии

Платените услуги на Zoom ще предложат по-високо равнище на сигурност
(снимка: CC0 Public Domain)

Нашумялата услуга за видеоконференции Zoom постоянно е подложена на критика за сигурността на връзките. Статистиката сочи, че в интервала на пандемия престъпният контингент се насочи към виртуалните среди, а присъединението към непозната видеоконференция не е изключително мъчно.

Но скоро Zoom може да се оправи с този проблем посредством платени услуги, излиза наяве от репортаж на Ройтерс. Новата политика на компанията за работа с потребителите планува криптиране на сесиите за платените клиенти и разнообразни организации, включително образователни заведения и нестопански обединявания.

Подобни ограничения ще предотвратят приключването на информация, която се разисква по време на видеоконференциите. От друга страна обаче, потребителите ще изгубят опция да прослушват кнференциите от телефоните си, а към сесиите ще се включват експерти по сигурност на Zoom.
още по тематиката
В момента външни консуматори се причисляват към видеоконференциите до 300 млн. пъти дневно, тъй че искащите да запазят тайната на връзката евентуално ще преминат към платено обслужване.

Някои специалисти пък се притесняват, че криптираните сесии за видеовръзка ще се употребяват по-активно от нарушителите за другарство посред им. Разбира се, това важи освен за Zoom, тъй че изгодите от прехода към криптирана връзка вероятно ще са по-големи от вредите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР