Видеоигра, имитираща действията на убиец, проникнал в училищна сграда, беше

...
Видеоигра, имитираща действията на убиец, проникнал в училищна сграда, беше
Коментари Харесай

Видеоигра за стрелба в училище беше блокирана преди да излезе

Видеоигра, имитираща дейностите на палач, проникнал в учебна постройка, беше свалена от онлайн платформата Steam, откакто съвсем 208 000 души желаеха възбраната ѝ. Това съобщи Сюзан Робинет, която е основател на петицията, оповестена на уеб страницата Change.org. Получихме заявление от компанията, ръководеща интернет платформата Valve Corporation, в което се оповестява, че играта е свалена, заяви Робинет, представена от БГНЕС.
Играта, с името " Стрелец " (Active Shooter) е дело на разработчик, нарекъл се Ата Бердиев, който е прочут като " трол, който и преди е нарушавал правата на потребителите ".
За действителната персона, стояща зад това име, не се знае нищо. Той е бил изключен от листата на разработчици, правещи игри за Valve Corporation, само че работил под прикритието на друга компания.
Излизането на играта било планувано за 6 юни – четири месеца след нещастието в учебно заведение " Марджъри Стоунмън Дъглас " в щата Флорида, където бяха разстреляни 17 възпитаници и преподаватели, както и единствено месец след нещастието в учебно заведение в град Санта Фе, щата Тексас, където палач простреля 10 души и рани още 10. Това беше 22-ят случай на пукотевица в американско учебно заведение от началото на годината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР