Видео в социалните мрежи привлече общественото внимание. На пръв поглед

...
Видео в социалните мрежи привлече общественото внимание. На пръв поглед
Коментари Харесай

Опасно: Влогър слага лимон в очите си, за да промени цвета им

Видео в обществените мрежи притегли публичното внимание. На пръв взор занимателно, само че на втори - рисково. Особено когато гледанията му са близо 9 милиона. Авторът е 18-годишният инфлуенсър Алекс Симсън, който демонстрира по какъв начин с лимонена киселина може да променим цвета на очите си.

„ Идеята за видеото беше изцяло спонтанна. Бях прочел в Гугъл за подобен вид - да смениш окото си с лимонена киселина. Затова взех решение да направя сходно видео. Тук би трябвало да уточня, че видеото е направено за развлечение. И крайният резултат е контактна леща. Видеото не е същинско. Дори не съм го пробвал и не предлагам никой да го опитва. Може би има много хора, които са се заблудили. Опитах се да обясня в мнения, че видеото не е истинско”, описа Алекс.

Известна влогърка призна, че е транссексуална

Той споделя, че видеото е снимано за един ден, а не за 10, както е описал. За задачата просто сменя облеклото си, а другият цвят на окото е от слагане на цветна контактна леща.

„ Може би не съм първият човек, който прави рисково видео. За да го има в Гугъл, не считам, че ще се стигне до увреждане, което да навреди дотам. Както всеки един човек прави неточности, може би моята беше да обявявам нещо, без да се съобразя, че може някой да го направи. Неочаквах да има толкоз доста гледания”, показа още инфлуенсърът.

Оказва се, че Алекс Симпсън не е единственият, който разгласява сходно видео. Дали лимонената киселина е нездравословна за очите, изясни доцент доктор Александър Оскар, който е шеф на Клиниката по очни заболявания към Александровска болница, предава Нова Телевизия.

„ Това не е по никакъв начин занимателна, а е извънредно рисково, тъй като лимонената киселина е извънреден дразнител на окото. От подобен безразсъден случай може да се стигне до тежки затруднения, в това число и загуба на зрението. Лимонената киселина има мощно влияние върху очните повърхности, предизвиква мощна болежка, може и да повреди необратимо очните структури”, изясни той. За благополучие, за в този момент няма регистриран пациент, който да е опитал интернет предизвикването.

Доц. Оскар показа, че не е чувал за способ на промяна на цвета на очите. Той изрази вяра, че младежите у нас няма да се подведат по наклонността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР