Видео на турския президент Реджеп Тайип Ердоган показва как вади

...
Видео на турския президент Реджеп Тайип Ердоган показва как вади
Коментари Харесай

Вижте как Ердоган купува изборите

Видео на турския президент Реджеп Тайип Ердоган демонстрира по какъв начин вади пачка с пари, които раздава на хората, преди да гласоподава.Ердоган е със брачната половинка си Емине в най-големия турски град. Двамата излязоха пред фенове, които се бяха събрали пред резиденцията им, с цел да чакат дружно резултатите от балотажа.

Преди минути стана ясно, че той завоюва още един петгодишен мандат отпред на южната ни съседка.

Според Aнадолската организация, след обработката на 98% от бюлетините, Ердоган печели 52,09%, а Кемал Кълъчдароглу - 47,91%. На първия тур те получиха надлежно 49,52% и 44,88%. Синан Оган, водач на дясната коалиция " Алианс на предците ", който на първия тур получи 5,17%, прикани поддръжниците си да гласоподават за Ердоган на втория тур в подмяна на договорка с него.

" Ние ще управляваме страната през идващите пет години ", заяви Ердоган пред своите последователи от покрива на рейс в родния си квартал в Истанбул (излъчено от TRT Haber). " С Божията помощ ние ще бъдем почтени за вашето доверие ", добави президентът. Той назова резултата от изборите в Турция " празник на демокрацията ".

Реджеп Тайип Ердоган беше поздравен
за успеха си от унгарския министър-председател Виктор Орбан, узбекския президент Шавкат Мирзийоев, азербайджанския президент Илхам Алиев, сръбския президент Александър Вучич и ръководителя на либийското държавно управление на националното единение Абдел Хамид Дбейба. По улиците на Истанбул и Анкара поддръжниците на Ердоган към този момент честват успеха му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg