Видео игра, разработена от италианска неправителствена организация за действие срещу

...
Видео игра, разработена от италианска неправителствена организация за действие срещу
Коментари Харесай

Change game - играта, която учи как да опазваме планетата

Видео игра, създадена от италианска неправителствена организация за деяние против климатичната рецесия, набира известност измежду деца и възрастни. В участниците сами построяват собствен град в среда по желание – планина, крайбрежие, остров, недодялан или урбанизиран регион и се заемат с организацията и благоустройството.

Играчите вземат решение по какъв начин и откъдето да доставят града с вода и сила, дефинират и развиват индустрия и услуги, ръководят естествените запаси, търгуват с тях, влагат в проучвания, обучение, опазване на здравето, развлекателни действия. И до момента в който се занимават с всичко това, те не трябва да не помнят, че колкото повече нездравословни излъчвания се отделят в атмосферата от подхванатата от тях активност, толкоз повече рискове и провокации ще ги застигат в играта – горещи талази, суша, наводнения, проявление на морското ниво, епидемии от заболявания и болести.
 70% от българите считат, че цените са по-важни от полезностите 22 юни 2022 | 70 % от българите дават преимущество на запазването на цените пред запазването на полезностите, съобщи кореспондентът...
Целта на играта, създадена предходната година по концепция на фондация Евросредиземноморски център по климатичните промени, е да покаже по наличен метод и на деца, и на възрастни, комплицираните взаимовръзки сред хората, климата и естествените екосистеми. Играта е ориентирана особено към учебните заведения, с цел да притегли вниманието на децата към измененията в климата и потребността от дейни дейности, с цел да опазим планетата. От фондацията дават на учителите подпомагане и препоръки по какъв начин да интегрират играта в просветителния развой и работата с децата.



Сhange game е учредена на научни обстоятелства и знание, сподели Мауро Буонкоре, началник на отдела за връзки на италианската неправителствена организация пред публицисти в Брюксел на семинар, проведен при започване на месеца от част от панела за бъдещето на науката и технологиите на Европейския парламент (ЕП). Буонкоре, който оглавява и звеното за новаторски платформи за разпространяване на научното знание на фондацията, взе участие в създаването на концепцията за компютърната игра. Тя е налична и за Android, и за iOS и е основана с поддръжката на.

" Ако успеем да кажем на хората по какъв начин измененията в климата ще обиден тях и децата им, тогава и най-незаинтересуваните ще се заслушат. "

Такова мнение изрече в полемиката към семинара Ан-Софи Гаригу от плана Общност за познание и нововъведения за климата на ЕИТ.

Ролята на компютърните и видео игри в привличането на публичното внимание към проблемите с климата и намирането на решения за климатичната рецесия се регистрира и в Организация на обединените нации, написа Българска телеграфна агенция. Немалка част от фирмите в гейминг промишлеността работят с Организация на обединените нации, с цел да се ангажира публичното внимание и да се стигне до дейни дейности.

" Индустрията на видеоигрите е евентуално най-мощното измежду средствата за привличане на внимание, за постигане до най-широк кръг от хора и за ангажиране ", сподели наскоро пред изданието " Ю Ен Нюз " Сам Барат, началник по образованието и младежта в програмата на Организация на обединените нации за околната среда.

През последните две години към този момент имаше редица забавни начинания и игри, които провокираха дейности отвън екраните, отбелязва изданието. То дава образец с разнообразни начинания в игрите по време на шампионата, проведен от обединяване сред водещи представители на гейминг промишлеността и програмата на Организация на обединените нации за околната среда, довели до засаждането на над 266 000 дървета. Отделно единствено известната английска видеоигра " Алба " е предизвикала засаждането на един милион дървета, показва изданието на Организация на обединените нации.

В Джем 2021 участваха студиа с общ обсег от един милиард играчи, които съумяха да ангажират 130 милиона играчи по света с към 60 000 уговорката за акциите на Организация на обединените нации и 800 000 $ дарения за разнообразни благотворителни организации с екологични дела, отбелязва " Ю Ен Нюз ".

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР