Видео доказателства потвърждават теорията, че извършителят на нападението във Виена

...
Видео доказателства потвърждават теорията, че извършителят на нападението във Виена
Коментари Харесай

Нападателят във Виена е действал сам

Видео доказателства удостоверяват теорията, че причинителят на нападението във Виена е работил самичък, сподели през днешния ден австрийският вътрешен министър Карл Нехамер, представен от Ройтерс.

Словашкото разузнаване е уведомило Австрия за опита на нападателя да купи муниции, само че информацията за симпатизиране на групировката "Ислямска страна " се е изгубила при проблеми с връзката, съобщи Нехамер. По думите му самостоятелна експертна комисия ще изследва какво се е объркало.

Двама жители на Австрия, един на Германия и един на Северна Македония са били убити при терористичното нахлуване във Виена в понеделник, съобщи полицията, представена от ДПА.

От 23-мата ранени множеството са австрийци, само че има и жители на Германия, Словакия, Босна и Херцеговина, Люксембург и Афганистан. Трима от тях към момента са в интензивно поделение, само че в устойчиво положение.

Швейцарските управляващи обявиха през днешния ден, че двамата мъже, задържани през вчерашния ден покрай Цюрих, са били "очевидно другари " на нападателя и са се срещали "лично " с него. Полицията проверява какви тъкмо са били връзките им с атентатора. Срещу двамата има стартирани наказателни каузи през 2018 и 2019 година, като единият е обвинен по едно от тях, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР