Видеата в социалните медии се оказват един от най-мощните бизнес

...
Видеата в социалните медии се оказват един от най-мощните бизнес
Коментари Харесай

Просто натиснете Play

Видеата в обществените медии се оказват един от най-мощните бизнес принадлежности за печелене на нови почитатели, разгръщане на марката и реализиране на продажби. Instagram, Pinterest, Twitter, Фейсбук, LinkedIn приоритизират развиването си в това отношение неслучайно – видео наличието е едно от нещата, което потребителите желаят да виждат.

Социалните медии еволюираха от място за диалози с другари до 360-градусова дестинация за развлечение, ентусиазъм, обучение, написа Джилиан Уорън за Later.com. Тя споделя няколко аргументи за какво и вашият бранд би трябвало да се концентрира върху клиповете в тактиката си за обществените медии.

Излизате на показ

Когато влезете в някоя обществена платформа, възможностите да видите видео още в първите 10 секунди са доста огромни. Това е по този начин, тъй като нормално този вид наличие се показва най-добре с множеството логаритми въз основа на обстоятелството, че притегля за по-дълго вниманието на фена.

И колкото по-дълго някой гледа един клип, толкоз по-вероятно е един логаритъм да помогне за достигането му до по-широка публика.

По-дълъг живот

Освен че можете да ангажирате повече хора, можете да го вършиме и за по-продължителен интервал. Едно видео в TikTok да вземем за пример може да се появява на един и същи консуматор в продължение на седмици, и даже месеци, след първото му издание. Причината е, че нормално клиповете събират повече споделяния и интеракции.

Нарастваща известност

Проучване от 2018 година демонстрира, че 54% от потребителите желаят да виждат повече видеа от марките или бизнесите, на които симпатизират.

През 2019 година потребителите прекарват приблизително 6 часа и 48 минути седмично в гледане на видеа онлайн, скок с 59% по отношение на 3 години по-рано. Тези трендове се ускориха още повече и по време на изключителното състояние, въведено поради новия ковид, когато хората прекарваха още повече време пред екраните на смарт устройствата си.

Достигане до публика в доста платформи

Качественото видео наличие може да отнеме доста повече време за направа, само че един път щом бъде приключено, е способно да доближи до аудиториите на разнообразни цифрови платформи. Например форматът 16:9 е подобаващ за IGTV, Фейсбук и YouTube, а 9:16 – за TikTok и Instagram Reels.

Накрая колкото по-добър рийч има, толкоз по-голяма ще бъде и възвръщаемостта на вложенията.

Лично отношение

През 2020 година марката е доста повече от конструкция за продажба на артикули. Потребителите обръщат внимание на полезностите, на прозрачността и други фактори по пътя си към покупката. С видеата можете да изградите нужната по-емоционална връзка с общността си и да я приближите до вас, очовечавайки бизнеса си.

Силен инструмент за продажби

Ако една фотография споделя хиляди думи, видеата споделят най-малко един милион. Потребителите на Pinterest са 2.6 пъти по-склонни да създадат покупка, откакто видят брандирано видео в платформата. Всъщност 93% от маркетолозите споделят, че са съумели да завоюват най-малко един нов клиент с помощта на клип, споделен в обществените медии.

По материал на Джилиан Уорън за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР