Видът на етикетите, които задължително присъстват на всички автомобилни гуми,

...
Видът на етикетите, които задължително присъстват на всички автомобилни гуми,
Коментари Харесай

Нови етикети върху гумите в ЕС правят по-лесно отличими подходящите за сняг и лед

Видът на етикетите, които наложително участват на всички автомобилни гуми, предлагани в страните от Европейски Съюз, ще бъде изменен от май 2021 година, оповестиха от " Нокиан таиърс ".

Целта на означението е да даде информация на потребителите за икономичността, шума и държанието на мокро на гумите. Новият детайл, който ще се появи от май, е този дали те са подобаващи за каране на сняг и лед.

" Новата маркировка за сцепление на лед ще отличава гумите, които са подобаващи за Скандинавия, от други зимни гуми. Маркировката за сцепление на сняг ще бъде разрешена за гуми с показване на сняг, което е задоволително положително за зимата в Централна и Източна Европа ", разяснява мениджърът " Стандарти, правила и утвърждения " в " Нокиан таиърс " Ярмо Сунари.

 Новият етикет
© Nokian tyres

Новият етикет

Той коментира, че не всички гуми с маркировка за зимни гуми са подобаващи за всички зимни условия. " Гумите проектирани за зимата в Централна и Източна Европа са изцяло разнообразни от гумите нужни за скандинавската зима. Сцеплението на мокра настилка и сцеплението на лед са взаимоизключващи се характеристики; потребителят може в последна сметка да закупи неверни гуми, в случай че информацията на етикета не е вярна ", споделя още Сунари.

Маркировката за сцепление на лед в началото ще се употребява единствено при гумите за леки коли, до момента в който маркировката за сцепление на сняг ще бъде налична и при гумите за миниванове, леки камиони, камиони и бусове. Маркировките са основани на интернационални стандарти и регулации.

В момента вървят проби за стандартизация на сцеплението на лед в Международната Организация по Стандартизация (International Organization for Standardization, ISO), до момента в който сцеплението на сняг бива обсъждано от регулациите на Икономическата Комисия за Европа на Организацията на Обединените Нации (United Nations Economic Commission for Europe, UNECE).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР