Viber увери, че гарантира защита на потребителските данни, за разлика

...
Viber увери, че гарантира защита на потребителските данни, за разлика
Коментари Харесай

Viber към потребителите на WhatsApp: Елате при нас!


Viber увери, че подсигурява отбрана на потребителските данни, за разлика от WhtasApp
(снимка: Viber)

П отребителите на WhatsApp да търсят други възможности, прикани и зпълнителният шеф на Viber Джамел Агауа, п ровокиран от актуализацията за дискретност на конкурентния месинджър.

Доскоро потребителите на WhatsApp можеха да не одобряват да споделят телефонния си номер с Фейсбук, само че отсега нататък това ще бъде наложително. Потребителите би трябвало да се съгласят с новите условия в границите на 30 дни, другояче няма да могат да употребяват сметките си, разясниха от Viver в блог обява.
още по тематиката
В изявление за Forbes през 2018 година съоснователят на WhatsApp Брайън Актън разкри отдръпването си: „ Продадох поверителността на потребителите си за по-голяма изгода. Направих избор и компромис. И пребивавам с това всеки ден ”.

С последната актуализация WhatsApp приключва консолидираното си във Фейсбук. Тъй като Фейсбук и WhatsApp стават едно, потребителите на приложението за известия се монетизират в по-голяма степен от преди и това би трябвало да е обезпокоително за тези, които търсят поверителна връзка, споделят от Viber.

Допреди актуализацията от 4 януари изискванията на WhatsApp гласяха следното: „ Уважението към вашата дискретност е кодирано в нашето ДНК. Откакто стартирахме WhatsApp, се стремим да изградим нашите Услуги, като следваме мощни правила за дискретност. Вашите WhatsApp известия няма да бъдат споделени във Фейсбук и виждани от различен. Всъщност Фейсбук няма да употребява вашите WhatsApp известия за каквито и да било цели, с изключение на с цел да ни помогне да реализираме и предоставяме нашите услуги ”.

Viber, от своя страна, вкарва съществени функционалности, с цел да подсигурява, че потребителските данни са предпазени и сигурни. Тези функционалности включват:

Криптиране от край до край по дифолт (e2e encryption by default) за безвъзмездни персонални  чатове и позвънявания, без да са нужни специфични настройки. Така никой няма достъп до позвъняванията и чатовете, с изключение на участниците в диалога, нито даже Viber.

Доставените известия не се съхраняват от Viber , а архивирането в облачни услуги е изключено по дифолт: Потребителите, които биха желали да архивират своите чатове, могат да изберат да задействат архивиране в облачни услуги, само че Viber не резервира копия на известията и позвъняванията на потребителите.

Поверителност на екрана: Viber предлага дискретност на екрана, като разрешава на потребителите да изпращат саморазрушаващи се известия в чата и цели чатове могат да бъдат скрити и налични единствено благодарение на ПИН код.

Данните на потребителите не се споделят с Фейсбук : Viber прекъсна всички бизнес връзки с Фейсбук през лятото на 2019 година Информацията на потребителите не се споделя и няма да бъде споделяна с Фейсбук.

„ Последната възмутителна актуализация в политиката за дискретност на WhatsApp принизи термина „ дискретност ” до нулата. Актуализацията показва освен какъв брой маловажна е поверителността на потребителите за WhatsApp, само че наподобява като нова проява на пренебрежение към потребителите, която без подозрение ще продължи да се развива и в бъдеще ”, разяснява обстановката Джамел Агауа.

Той приканва всички, които „ виждат себе си като освен това от източници на данни, обмен на предлагащия най-висока цена ”, да реалокират своите известия и позвънявания във Viber.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР