Viber съдържа ценни функции за дискретност и неприкосновеност на разговорите

...
Коментари Харесай

7 скрити функции на Viber, които трябва да знаете


Viber съдържа скъпи функционалности за поверителност и цялост на диалозите (снимка: Rakuten Vber)

Независимо дали към този момент сте консуматор на Viber или планирате да го употребявате, има няколко скъпи, само че недотам известни функционалности, за които може и да не знаете. Например, можете да блокирате контакти, да прикриете по кое време и какви известия сте прочели или да изпратите известие, което да се самоунищожи след няколко минути.


Дистанционната работа по време на пандемията направи известни редица принадлежности за онлайн връзка, всред които стратегиите за продан на известия бяха шлагер. Поради тази и редица други аргументи през днешния ден Viber има над 200 милиона консуматори в над 193 страни.

Все отново приложението има някои хубави, леко скрити функционалности, за които не всички знаят.

1. Смяна на фона

Viber по дифолт е с виолетов дизайн. Но можете да го измененията, в случай че пожелаете. Приложението разрешава да избирате сред цветови тематики като лилава, тъмносиня и черна (Classic, Dark Blue и Black). За да превключите към тъмната версия, всичко, което би трябвало да извършите, е да натиснете бутона Още > Настройки > Изглед.

А в случай че предпочитате нещо по-забавно, Viber ви разрешава да изберете фоново изображение за своите чатове.

Под тематиките има и алтернатива за смяна на фона, който се употребява по дифолт. Докоснете го и задайте един от многото общоприети „ тапети “, които Viber предлага. Можете също да изберете изображение от телефона си или да извършите фотография.

Тези варианти обаче ще трансформират фоновото изображение за всички ваши чатове в приложението. Като опция можете да имате друго фоново изображение за всеки контакт.

За да извършите това, първо отворете чата, в който желаете да измененията фона. Плъзнете наляво и изберете Фон. Оттам можете да изберете някой от фоновете по дифолт или изображение от телефона си.

2. Блокиране и деблокиране на контакти

Ако желаете да блокирате входящи чатове/обаждания от съответно лице във Viber, просто отворете чата с лицето, което желаете да блокирате, плъзнете наляво и изберете опцията „ Блокиране на контакта “. За да деблокирате контакта, би трябвало да отворите чата с този човек, да плъзнете наляво и да докоснете опцията за деблокиране на контакта.

Ако не можете да намерите контакта, който сте блокирали, отидете на „ Още “ > „ Настройки “ > „ Поверителност “ > „ Списък с блокирани “ Тук ще намерите лист с всички контакти, които сте блокирали.

3. Скрийте онлайн статуса и деактивирайте „ Прочетете “

Ако не желаете другите да знаят, че сте онлайн и че сте прочели дадени известия, всичко, което би трябвало да извършите, е да коригирате желанията за приложението си. Отидете на „ Още “ > „ Настройки “ > „ Поверителност “ и ще намерите превключватели, които ви разрешават да изключите онлайн статуса, както и изпращането на сигнализация за прочетено известие.

4. Бързо превключване сред диалози

Ако организирате няколко диалога, евентуално ще би трябвало бързо да превключвате сред тях. Вместо да ходите на основната страница на приложението всякога, когато желаете да промените чата, има по-добър метод да навигирате сред полемиките.

Докато се намирате в деен диалог, плъзнете пръст надясно по екрана на устройството. Ще „ извлечете “ лента, в която се виждат всички дейни стаи за чат. Е, елементарно да превключите към друга полемика, като докоснете името на чата, в който желаете да преминете.

5. Изключете светването на екрана при известия

Ако не ви харесва дисплеят на вашето устройство да се включва всякога, когато получите ново Viber уведомление, можете да изключите тази скука. Така всички нови входящи известия към този момент няма да включват автоматизирано екрана на вашето устройство.

За да изключите светлия екран за известия, изпълнете следните стъпки:

Отидете в менюто „ Настройки “. След това докоснете „ Известия “ и премахнете отметката от „ Светване на екрана за известия “.

6. Заключване на диалози

Можете да скриете и „ заключите “ своите диалози от главния лист и да ги достъпвате единствено тогава, когато е належащо, с ПИН код. От екрана за чатове във Viber намерете чата, който желаете да скриете.

Ако употребявате телефон с Android, натиснете дълготрайно върху диалога и докоснете „ Скрий “. Ако употребявате iPhone, плъзнете диалога наляво и докоснете „ Скрий “. След това ще бъдете приканени да зададете 4-цифрен скришен ПИН (потребителите на iPhone могат да употребяват Touch ID като ПИН). По-късно, в случай че желаете да намерите своя чат още веднъж, просто подайте ПИН кода, който сте въвели в търсенето във Viber.

7. Самоунищожаващо се известие

За да създадете самоунищожаващо се известие, би трябвало да докоснете иконата с таймера в долната част на диалога. След това ще бъдете поканени да изберете интервала, след който известието автоматизирано ще изчезне. Дадените варианти за изгубване на известията варират от 10 секунди до 1 час.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР