Ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от

...
Ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 22 април

Ви показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на най-важните събития от днешния ден.

Полицията е задържала обвинен за хвърлената бомбичка, която рани двама служители на реда на безконечното дерби ЦСКА - " Левски " на 18 април. Късно в събота вечерта мъжът е бил отведен за разпит в Столична дирекция на вътрешните работи. Близки до следствието настояват, че той е последовател на " сините ". По-късно на мъжа бе повдигнато обвиняване.

Атентатор самоубиец се взриви измежду навалица пред център за вписване на гласоподаватели в Кабул, при което починаха четирима души, други 15 бяха ранени.

Природозащитници от цялата страна проведоха жива верига край някогашния къмпинг " Корал ", откакто гората беше заградена с телена ограда, съобщи bTV.


Десислава Иванчева много бързо се е ориентирала в ситуацията, само че това не значи, че и други не се възползват от тези малки врати в закона. Имаме много сигнали, тъй че занапред следва деяние. Това съобщи ръководителят на новосъздадената Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев в изявление за БНР.

Имаме контракт със Съединени американски щати, който е утвърден във държавен вестник, той е част от вътрешното право и следва да се ползва. Запознах се с към десетина правосъдни решения, които уреждат въпроса по отношение на допускането на екстрадиция от България и ми направи усещане, че съдът изследва т. нар " двойна наказуемост на действието ", стартира юрист Владикин.

Участниците в демонстрацията считат, че с помощта на този надзор министър председателят Виктор Орбан е спечелил парламентарните избори при започване на месец април. Това е вторият всеобщ митинг след вота от 8 април.


Върховният административен съд (ВАС) дефинитивно застана на страната на строителната компания НИКМИ и разреши издигнатата от компанията ограда към парцел на ъгъла на булевардите " Петко Тодоров " и " България " да не бъде унищожаване. За премахването ѝ имаше заповед от Столична община.

„ Чист популизъм, в случай че той се пробва да си вдигне акциите, нагледно казано, на гърба на хората с увреждания, може и да е съумял, уповавам се да не е успял”, споделя Валентина Христова в ефира на bTV. Тя е майка на 17-годишната Бояна, която е с голям брой увреждания.

Стана ясно, че след злополуката специалистите създали едвам 10-минутен оглед на автомобила на Таскова, а заключението било, че той е механически изправен.

Изработване на предмети от пластмасови боклуци, зелена класна стая, засаждане на фиданки, състезания за картички, рисунки, есета, свързани с тематиката за Земята, са единствено част от самодейностите, с които Министерство на околната среда и водите, посредством своите районни структури отбелязва Деня на Земята - 22 април.


В Япония умря най-възрастният човек на Земята, вписан в Книгата на международните върхове на " Гинес " - японката Наби Таджима. Тя доживя до 117 години.

Хиляди са се събрали в центъра на Стокхолм, с цел да почетат паметта на световноизвестният DJ Авичи (Avicii), който бе открит мъртъв през вчерашния ден (20 април) в Маскат, столицата на Оман.





Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР