Ветробраните се превръщат наистина в задължителен атрибут за активно спортуващата

...
Ветробраните се превръщат наистина в задължителен атрибут за активно спортуващата
Коментари Харесай

Защо трябва да имате дамско ветроустойчиво яке в гардероба си


Ветробраните се трансформират в действителност в наложителен признак за интензивно спортуващата дама. По планинските пътеки или на атлетическата писта, те са желани по доста аргументи, за които ще поговорим повече. Удобни, компактни и най-много надеждни, ветроустойчивите модели са съвършеният асистент и в непредвидени обстановки, когато времето се трансформира извънредно бързо, а ние не сме готови. Вижте за какво сходно изявление по никакъв начин не пресилено.

Какви са преимуществата на ветровките?

Въпреки малко ексцентричното си име, това яке е същински неповторим артикул - лек, заемащ извънредно малко място и доста благонадежден. Защитата, която дава е значима, най -малкото, тъй като защищава изпотеното тяло след подготовка.

Ветробраните имат няколко преимущества пред другите модели, разполагащи с доста термични пластове. За разлика от обемистите хардшел или якета за дъжд, те са необикновено дребни и леки. Те са неповторимо опаковани - доста от тях се събират в личния си джоб, а това е ужасно преимущество за всеки, който е опаковал багаж за планински преходи или подготовка за нощуване измежду природата. Освен своята компактна форма, ветровките рядко надминават 300-400 гр и това е едно от техните основни преимущества. Фактически, това е едно универсално яке с приложение във всеки сезон, като се изключи най-студените зимни дни.

Ето предложенията на MODIVO за целогодишни модели:

Каква е разликата с софтшел моделите? Освен външния тип и опцията да го носите в странични джоб на раницата, ветроустойчивото яке е по-тънко, тъй като не разполага с вътрешни пластове, подплата или хастар. Това го прави и по-евтино от сходните видове връхни облекла. Създадено е от материи, които не пропущат вятър, а постоянно изолират и от влага. Важно е да кажем, че не оферират отбрана от дъжд, т.е. не са хидроизолиращи. Все отново умерено можете да разчитате на тях при валежи или лек дъждец.

Вече казахме, че разполагат единствено с един пласт, който обаче е от дишаща материя. Ако към момента не сте осведомени с нейните преимущества, дано внесем разяснение - съставът му не задържа влагата вътре, което значи, че липсва спарване и в допълнение запотяване. Тогава можете да разчитате и на другото облекло като пуловери

Как да изберем подобаващ модел?

Щом към този момент познавате своите потребности и имате визия за какво се нуждаете от ветровка, дано забележим по какъв начин да изберем най-хубавото. Важно е дали се нуждаете от качулка, странични джобове, двоен цип - другите модели се оферират с разнородни функционалности. Предложенията за тичане и катерене да вземем за пример, не разполагат с нищо ненужно, което би попречило на тренировката, обвързвана с високо натоварване. Лекотата е значима и при колоездачите, по тази причина не се колебайте да се насочите към тях, в случай че практикувате някой от горепосочените спортове.

Полиестерното покритие на част от ветровките попива доста по-малко вода от водоустойчивите оферти, тъй че след избран интервал на прилагане, дишащата материя стартира губи еластичността си.



Качулката прибавя спомагателна топлота на цялото тяло, изолирайки от студения вятър. Съветът ни е да носите сходен модел, когато е допустимо, защото добавеното тегло е минимално, а спомагателните преимущества са съвсем неизмерими.

Понякога се озоваваме в обстановка да се борим с вятъра на път за работа или до момента в който преглеждаме някой обект по време на екскурзия. Някои модели " жертват " механически елементи и по-интензивна отбрана, с цел да бъдат по-стилни. Други пък вървят в противоположната посока, наблягайки на функционалността пред стила. Избирайте тези оферти, които ще ви карат да се чувствате еднообразно удобно и в града, и измежду природата. Допълнете ги с комфортни облекла или обувки.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР