Ветко и Маринела Арабаджиеви са освободени с гаранции от по

...
Ветко и Маринела Арабаджиеви са освободени с гаранции от по
Коментари Харесай

Ветко и Маринела свалиха гривните и вече не са под домашен арест срещу 1 милион лева

Ветко и Маринела Арабаджиеви са освободени с гаранции от по 500 хиляди лева за всеки от тях с решение на Апелативния профилиран углавен съд от края на предходната седмица, сподели инспекция в системата на съда. Досега те бяха под домакински арест с електронни гривни за наблюдаване и участваха в предизборната акция като претенденти за депутати с позволение на съда, написа 24 часа.

Хотелиерите, синът им Вълчо и още 5-има души от компаниите им са подсъдими за данъчни закононарушения и пране на пари. Най-дълго в ареста лежаха Ветко и Маринела Арабаджиеви , откакто бяха задържани в Испания и екстрадирани у нас през май 2019 година Първо беше освободена Маринела Арабаджиева поради здравословни проблеми, а преди Нова година у дома с гривна беше пуснат и брачният партньор ѝ.

Още на 29 юни Специализираният углавен съд е почел молбите на двамата да бъдат освободени и от домашния арест. Магистратите обаче им постановат съществени финансови гаранции от по 1 млн. лева за всеки от тях. Парите не са импортирани по сметката на съда. Следва обжалване на размера на гаранцията и тя става общо 1 милион за двамата.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР