Котките могат да бъдат психотерапевти

...
Ветеринарният лекар от най-висока категория Михаил Шеляков коментира способността на
Коментари Харесай

Ветеринарният лекар от най-висока категория Михаил Шеляков коментира способността на котките да лекуват хората и говори за котките психотерапевти. Думите му се цитират от News.ru.

Шеляков обясни, че котките имат по-висока телесна температура от хората и обичат да лежат върху болните места на хората и да ги топлят. Според ветеринарния лекар има научна обяснение за това: възпаленият участък в човешкото тяло има температура по-висока от останалата част от тялото, а котките обичат да се затоплят и затова лягат върху възпаленото място.

Също така котките помагат на стопаните да нормализират психическото си състояние. „Животът с котка сам по себе си е огромен антистрес, особено за самотните хора, които са загубили своите близки или пенсионери. В този случай животните действат като най-мощния психотерапевт“, завърши Шеляков.

Преди това Шеляков препоръча използването на успокоителни за животните при пътуване. Също така, преди пътуване по въздух с домашен любимец, според него, е необходимо да се проучат условията за транспортиране на животни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР