Ветеранът на MotoGP Валентино Роси традиционно взе участие на домашното

...
Ветеранът на MotoGP Валентино Роси традиционно взе участие на домашното
Коментари Харесай

Валентино Роси с рекордна шеста победа на рали Монца

Ветеранът на MotoGP Валентино Роси обичайно взе присъединяване на домашното си рали Монца и победи с рекордна шеста победа, макар че получи 10-секундно наказване в самия край на предколедното съревнование на италианската писта. Санкцията на Доктора бе поради по-ниското тегло на неговата Ford Fiesta със спецификации за WRC от 2016-а, само че в действителност съвсем всеки от топ 5 изтърпя сходна.


Навигатор на Доктора бе Карло Касина и дружно двамата дръпнаха с 6 секунди пред някогашния водач на Audi на " Льо Ман " Марко Бонаноми в неделя сутринта. В предпоследния стадий от надпреварата обаче бе намерено, че автомобилът на Роси е със 7 кг по-лек от минималния предел, като към този миг възможностите му за победа не бяха по никакъв начин огромни.

В последния стадий обаче Бонаноми позволи две неточности, излизайки отвън трасето, загуби време и подари триумфа на Роси, който генерира крайна преднина от 5.7 секунди. С триумфа си Доктора излезе еднолично на върха в историята на рали Монца като участникът с най-вече победи – с една повече от звездата на " 24-те часа на Льо Ман " Диндо Капело.



След късното крушение за Бонаноми той финишира трети, а втората позиция заеха водачите на Hyundai Тиери Нювил и Андреас Микелсен, които също получиха 10-секундно наказване, а също така спукаха и гума. Световният мотокрос първенец Тони Кайроли остана четвърти, следван от двукратния италиански рали първенец Пиеро Лонги. Състезанието бе дебютно за 20-годишния брат на Доктора Лука Марини, който се състезава в Moto2.



На рали шоуто бе засечен и полякът Роберт Кубица, който се чака да се завърне в редиците на Формула 1 в отбора на Уилямс.
Гледай Роси, Маркес, Довициозо и всички останали звезди на MotoGP онлайн по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР