Вестник "Уолстрийт джърнъл" коментира появилите се в последно време призиви

...
Вестник "Уолстрийт джърнъл" коментира появилите се в последно време призиви
Коментари Харесай

Съкращаването на полицейските бюджети ще доведе до нарастване на престъпността

Вестник "Уолстрийт джърнъл " разяснява появилите се напоследък апели от леви среди в Съединени американски щати за редуциране на бюджетите на полицейските ръководства в реакция на гибелта на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест.

Една от характерностите на актуалната ни политика е какъв брой бързо неприятни събития могат да задействат подтик към предприемане на неприятни политически начинания. Отговорът на убийството на Джордж Флойд към този момент задмина промяната на полицията и стигна до "съкращаване на бюджета на полицията ".

Един човек е умрял, петима са получили огнестрелни рани по време на митингите в Чикаго

Кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети желае да пренасочи 150 милиона $ от публичната сигурност към обществени стратегии, а кметът на Минеаполис Джейкъб Фрай беше пропъден с дюдюкания от митинг през уикенда, тъй като призна, че не желае да редуцира бюджета на полицията. Членове на общинския съвет на този град в този момент са задействали процедура по разформироване на полицията без значение дали той е склонен или не, добавя Българска телеграфна агенция.

Има мощни причини за полицейска промяна, по-специално повече социална бистрота за нарушавания на обособени служители на реда. Договорените от синдикатите правила в груповите трудови контракти затрудняват санкционирането на провинили се служители на реда, значително както синдикатите обезпечават безотговорност на неприятните учители. Със сигурност би трябвало да обсъдим други политики и понасянето на отговорност при използването на мощ.

Политически подтик към бюджетни съкращения в полицията обаче основава заплаха да ни върне в епохата с висока престъпност от 60-те и 70-те години на предишния век, когато пострадаха толкоз доста американски градове. Поколението У (родените през 80-те години) и малцинствата в огромните градове са необикновено облагодетелствани от усърдния труд на кметовете демократи и полицейски началници преди 20-30 години за понижаване на престъпността. Прогресистите, които в този момент ръководят множеството огромни градове, обаче прокарват по-облекчени санкции за закононарушения "без жертви " и към този момент желаят да отидат и по-далеч, написа изданието.

Дори и преди сегашните безредици, престъпността тази година бележи растеж в доста от огромните градове на Съединени американски щати. В Минеаполис има 45 % нарастване на кражбите на коли, 60 % повишаване на убийствата, 58 % нарастване на палежите и 28 % повишаване на обирите от януари до 30 май в съпоставяне със същия интервал от предходната година.

Безредици в Минеаполис поради полицейско ликвидиране с расови претекстове

Престъпленията с принуждение като цяло са нарастнали с 16 %, а закононарушенията над имущество с 20 % по отношение на неотдавнашните ниски нива през 2018 година В град Ню Йорк стрелбите са нарастнали с 18 %, обирите - с 31 %, а кражбите на коли - с 64 %. Там през първите пет месеца от тази година е имало 1279 обира, 1078 откраднати коли и 57 жертви на пукотевица повече от същия интервал на предходната година. Почти всички те са станали отвън деловия регион на Манхатън, отбелязва медията. В Сан Франциско убийствата тази година преди размириците са нарастнали с 19 %, обирите - с 23 %, а палежите - с 39 %, по отношение на предходната година. Филаделфия е записала 28 % повече кражби на търговски обекти, 51 % повече стрелби, 22 % повече обири на коли и 28 % повече обири от магазини на дребно по отношение на предходната година. Обирите на домове и дребните обири са намалели на доста места, само че това без подозрение се дължи на обстоятелството, че хората си стояха в къщи.

Увеличението на закононарушенията частично може да се дължи на решението на обособени щати и окръзи да пуснат нарушители от пандиза, с цел да лимитират заразяванията с ковид, само че на множеството места скокът в закононарушенията настъпи преди тези освобождавания. В Минеаполис закононарушенията над имущество и над хора бяха нарастнали надлежно с 33 и 29 % доникъде на март, когато окръг Хенепин понижи затворническата си популация с 40 %.

Невъзможно е да се потвърди причинно-следствена връзка, само че мъчно може да се пропусне връзката сред демократичните политики в правоохранителната област и пикът на престъпността. Един образец е новият закон за освобождение под гаранция в град Ню Йорк, който дава на причинителите на закононарушение без принуждение карта за автоматизирано излизане от пандиза (като в играта "Монопол ").

В понеделник евентуалният претендент на демократите на президентските избори в Съединени американски щати през ноември Джо Байдън се разгласи срещу редуциране на бюджетите на полицейските ръководства и е хубаво, че го сподели. Правоохранителната активност обаче е обвързване най-вече на щатите и общините, а в този момент в доста градове са на власт поддръжниците на такива бюджетни съкращения. Ако те съумеят, жертви ще са бедните общности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР