Вестник Ню Йорк Таймс“ в редакционна статия разглежда заплахата, която

...
Вестник Ню Йорк Таймс“ в редакционна статия разглежда заплахата, която
Коментари Харесай

„Ню Йорк Таймс“: Руските хакери са сериозна заплаха за Запада

Вестник „ Ню Йорк Таймс “ в публицистична публикация преглежда опасността, която съгласно изданието съставляват за западния свят киберизнудвачите, за които се твърди, че се употребяват с протекциите на управляващите на Русия, Китай, Иран и други страни.

Изданиято напомня последните най-известни случаи на с потребление на пиратски програмен продукт против американски компании - компанията Colonial Pipelines, концерна JBS и други - и декларира, че битката против това ново зло би трябвало да стартира с Русия, защото хакерите съгласно отчета на американските специфични служби, главно са основани точно там.

" Според специалисти множеството от тези хакерски атаки идват от Русия. Други трима съществени играчи са Китай, Иран и Северна Корея. Очевидната обща линия е, че всички те са крадци, а службите за сигурност, без подозрение, знаят чудесно кои са тези хакери и могат да ги изловят за една минута. Следователно се допуска, че тези нарушители са под защита - или за подкупи, които, поради приходите от киберизнудването, могат да бъдат доста великодушни, или поради работа за управляващите, или и за двете “, написа вестникът.

„ Ню Йорк Таймс “ добавя още, базирайки се на специалисти, че програмата за изнудване, свързвана с съветската група хакери REvil, е написана по този начин, че да не визира компютри, където езикът по дифолт е съветски, украински, беларуски, таджикски, арменски, грузински, казахски, киргизски, туркменски, узбекски, татарски или румънски.

Според „ Ню Йорк Таймс “ и цитираните от вестника специалисти съветските управляващи преглеждат киберизнудването като една от картите в геополитическите игри със Съединените щати и Запада, само че новият президент на Съединени американски щати Джо Байдън е надъхан твърдо и се пробва да убеди Москва да спре хакерската активност, в противоположен случай е подготвен да вкара нови наказания.

Групата REvil, както отбелязва вестникът, изчезна от киберпространството след следващата офанзива и последвалото позвъняване от Байдън до Путин. Не е известно обаче дали са били принудени да създадат това, или самата група се е „ потопила “.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР