Весела Лечева остава служебен министър на младежта и спорта в

...
Весела Лечева остава служебен министър на младежта и спорта в
Коментари Харесай

Весела Лечева ще бъде министър на младежта и спорта в новия служебен кабинет

Весела Лечева остава длъжностен министър на младежта и спорта в служебното държавното управление, назначено от 3 февруари с декрет на президента Румен Радев, оповестиха от прессекретариата на президента.

Весела Лечева е родена на 20 май 1964 година във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия със степен лекар на спортните науки.

Постиженията й в спортната пукотевица я слагат измежду най-значимите спортисти на България за всички времена - сребърни медали от Олимпийските игри в Сеул (1988 г.) и в Барселона (1992 г.), петкратен международен първенец, осемкратен европейски първенец, четирикратен притежател на Световната купа, нееднократен международен рекордьор. През 2007 година в Мюнхен е определена за стрелец на ХХ век. За постигнатите върхови европейски, международни и олимпийски резултати в спортната пукотевица Весела Лечева е оповестена за почетен жител на Велико Търново.

Народен представител е в 39-ото, 40-ото, 44-ото и 45-ото Народно заседание. В интервала 2005-2009 година е ръководител на Държавната организация за младежта и спорта. Под нейното управление институцията става мотор на голям брой стратегии, ориентирани към достъп до спорт на децата в учебно заведение, както и за поддръжка и развиване на млади спортни гении.

На 2 август 2022 година е назначена за длъжностен министър на младежта и спорта в служебното държавно управление на Гълъб Донев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР