Версията добавя и редица други подобрения в популярния браузърНовият Chrome

...
Версията добавя и редица други подобрения в популярния браузърНовият Chrome
Коментари Харесай

Обновен Chrome 84 блокира досадни известия

Версията прибавя и редица други усъвършенствания в известния браузър

Новият Chrome 84 внася редица предстоящи усъвършенствания в уеб сърфирането
(снимка: Google)

Гугъл актуализира най-популярния браузър Chrome до версия 84, която включва няколко значими усъвършенствания. Специализирани уеб запаси към този момент оповестиха за множеството от тях .

Първо, с Chrome 84 стартира въвеждане на противоречива иновация, която можеше да наруши естествената работа на някои уеб сайтове. Това е система за подредба на бисквитките (кукитата), която ги пази от предаване и скрита идентификация.
още по тематиката
Иновацията стартира да се популяризира с версия Chrome 80, само че по-късно разработчиците я анулираха, с цел да се уверят, че онлайн услугите и порталите няма да спрат да работят на фона на пандемията от ковид.

Промяната има за цел да увеличи сигурността на потребителите. Тя се свежда до поддръжка на новия признак SameSite, който разрешава да се забрани прехвърлянето на бисквитки по искане на странични уеб запаси.

Chrome 84 вкарва също блокиране на несъразмерни поръчки и досадни вести. Сайтовете, които злоупотребяват със поръчки и вести, автоматизирано ще се приведат към „ спокойния ” интерфейс, който стартира да се внедрява при започване на годината. Потребителите могат също да видят предизвестия, че уеб сайтът се пробва да ги подмами.

Новият браузър усъвършенства и работата с уеб приложенията. Добавена е поддръжка на икони за бърз достъп до уеб приложения както в настолната, по този начин и в мобилната версия на Chrome. Те са налични посредством тракване с десния бутон в macOS и Windows и дълго тракване в Android.

Освен това Chrome 84 стартира да предизвестява потребителите на macOS, Windows, Linux и Chrome OS за евакуиране на подозрителни файлове, в това число EXE и APK.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР