Версия: В апартамента се взривили химикали от нарколабораторияНяма намерени газови

Версия: В апартамента се взривили химикали от нарколабораторияНяма намерени газови ...

Издирват наематели на избухнало жилище

Версия: В апартамента се взривили химикали от нарколаборатория
Няма намерени газови бутилки

Варненската полиция издирва наемателите на апартамент на 15-ия етаж в блок 1 на кв. „Възраждане”. В неделя следобед там избухна пожар, предизвикан от експлозия.

По време на взрива в жилището не е имало хора, а пристигналите три екипа огнеборците са успели да потушат пламъците, преди те да се разпространят, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура, която ръководи образуваното по случая досъдебно производство. Обгорели са мебели, подови настилки, а ударната вълна е избила дограмата на една от стаите, която паднала в намиращия се под блока автосалон, без да засегне паркираните автомобили.

След огледа разследващите отхвърлили първоначалната версия, че взривът е причинен от газова бутилка или от самоделна бомба.Дограмата на една от стаите паднала от 15-ия етаж, но за щастие не е ранили никого, нито е повредила паркирани автомобили.

„Такива следи не бяха открити нито в апартамента, нито отвън. Вероятно инцидентът е станал в резултат от химическа реакция, или е бил причинен от лесно запалимо вещество”, каза пред „Труд” окръжният прокурор Красимир Конов. Той посочи, че са назначени експертизи, които ще установят причините, иззети са веществени доказателства, текат и разпити на свидетели.

Находките при огледа сочат, че вероятно апартаментът е бил използван за нарколаборатория. Той е бил нает преди около месец и половина от девойка. Съседите не я познават добре, но с нея живеел мъж, който има крими досие.

„Самоличността на двамата е установена, обявени са за общодържавно издирване. Въпрос на време е да бъдат открити”, каза шефът на полицията във Варна Атанас Михов. Мистерията около взрива ще бъде разгадана след задържането им, надяват се криминалистите.

Източник: trud.bg