Версия: В апартамента се взривили химикали от нарколабораторияНяма намерени газови

...
Версия: В апартамента се взривили химикали от нарколабораторияНяма намерени газови
Коментари Харесай

Издирват наематели на избухнало жилище

Версия: В жилището се взривили химикали от нарколаборатория
Няма открити газови бутилки

Варненската полиция търси наемателите на апартамент на 15-ия етаж в блок 1 на кв. „ Възраждане”. В неделя следобяд там избухна пожар, провокиран от детонация.

По време на гърмежа в жилището не е имало хора, а пристигналите три екипа огнеборците са съумели да потушат пламъците, преди те да се разпространят, оповестиха от Варненската окръжна прокуратура, която управлява формираното по случая досъдебно произвеждане. Обгорели са мебели, подови настилки, а ударната вълна е избила дограмата на една от стаите, която паднала в намиращия се под блока автосалон, без да засегне паркираните коли.

След огледа проверяващите отхвърлили първичната версия, че гърмежът е породен от газова бутилка или от самоделна бомба.



Дограмата на една от стаите паднала от 15-ия етаж, само че за благополучие не е ранили никого, нито е развалила паркирани коли.

„ Такива следи не бяха открити нито в жилището, нито извън. Вероятно случаят е станал в следствие от химическа реакция, или е бил породен от елементарно запалимо вещество”, сподели пред „ Труд” окръжният прокурор Красимир Конов. Той уточни, че са назначени експертизи, които ще открият аргументите, конфискувани са материални доказателства, текат и разпити на очевидци.

Находките при огледа сочат, че евентуално апартаментът е бил употребен за нарколаборатория. Той е бил нает преди към месец и половина от госпожица. Съседите не я познават добре, само че с нея живеел мъж, който има крими досие.

„ Самоличността на двамата е открита, оповестени са за общодържавно търсене. Въпрос на време е да бъдат открити”, сподели шефът на полицията във Варна Атанас Михов. Мистерията към гърмежа ще бъде разгадана след задържането им, надяват се криминалистите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР