Вероятно всеки от нас е чувал твърдението, че силовите тренировки,

...
Вероятно всеки от нас е чувал твърдението, че силовите тренировки,
Коментари Харесай

3 признака, че ни липсват въглехидрати и трябва незабавно да си ги набавим

Вероятно всеки от нас е чувал изказванието, че силовите тренировки, в композиция с хранителен режим с ниско наличие на въглехидрати, е тайната на слабото тяло. В устрема към стройна фигура доста хора прибягват и до кетогенна диета, при която изцяло заобикалят въглехидратите и употребяват единствено белтъчини и здравословни мазнини, написа tialoto.bg.

Прекалено ниското равнище на въглехидрати обаче крие риск от някои нежелани резултати. Така че, в случай че някой от тези предупредителни признаци продължава повече от две седмици, евентуално е време да увеличим приема на въглехидрати.

1. Много постоянно ни е студено

Въглехидратите способстват за образуването на антитела и лимитираната им консумация значи, че в организма те са незадоволително.

Ако ядем по-малко под 100 грама въглехидрати дневно, има риск да се разболяваме по-често. Въглехидратите, които не са рафинирани, каквито са сладките картофи, могат да ни предпазят.

Четете още вести свързани със здравословното хранене на zdrave.to. 2. Усещаме отмалялост даже след лека тренировка

Ако се усещаме изтощени, даже и откакто сме вдигали леки тежести, има възможност да не получаваме задоволително „ гориво “.

Около час, преди да посетим фитнеса, би трябвало да се уверим, че ядем банан или ябълка, с цел да си набавим сила.

3. Страдаме от главоболие, след фитнеса

Когато гори мазнините за сила, в организма ни се образуват молекули, наречени „ кетони “. След това те го напущат посредством урината, дружно с натрия, което води до дехидратация и главоболия.

Така че да се уверим, че получаваме задоволително въглехидрати и консумираме доста водапрез целия ден. Не бива да забравяме, че имаме потребност от 150 грама въглехидрати всеки ден.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР