Вероятно вече сте чули за дийпфейк“ (deepfake) технологията, която се

...
Вероятно вече сте чули за дийпфейк“ (deepfake) технологията, която се
Коментари Харесай

„Дийпфейк“ – новото предизвикателство за бизнеса

Вероятно към този момент сте чули за „ дийпфейк “ (deepfake) технологията, която се трансформира в опасност за доста сфери на обществения живот, както и за бизнеса. Най-просто казано, тя съставлява компютърна обработка на доста реалистична фотография или видео, в което лицето на един човек може да бъде употребявано, с цел да се покаже на място, на което в никакъв случай не е бил, или да заяви нещо, което в реалност в никакъв случай не е казвал.

Този способ в началото е употребен само в порнографията, с цел да бъдат сложени лицата на известни персони върху голи тела, само че се развива доста бързо, с което и „ дийпфейк “ наличието става все по-трудно за различаване с просто око. А това, от своя страна, го трансформира в още по-голям проблем за марките и техните представители.

Един от последните известни клипове, в които може да бъде видяна „ дийпфейк “ технологията, е от измисленото коледно слово на кралица Елизабет II, излъчено от телевизия Channel 4, за покачване на въпроса за дезинформацията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР