Вероятно в дома ви присъства изобилие от най-различни растителни видове,

...
Вероятно в дома ви присъства изобилие от най-различни растителни видове,
Коментари Харесай

Кои растения са токсични за птиците?

Вероятно в дома ви участва обилие от най-различни растителни типове, кое от кое по-красиво. Когато обаче решите да притежавате птица вкъщи си, би трябвало да съобразите кои постоянно срещани в къщите ни растения провокират интоксикация у пернатото животно и да разчистите региона, заобикаляйки евентуалната заплаха.

1. Жасмин

Жасминовият цвят е колкото гальовен, толкоз и благоуханен, само че за птичите човеци той е токсичен.

2. Нарцис

 Кои растения са токсични за птиците?

Всеизвестното пролетно растение е огромен проблем за вашето птиче. Ярките жълти цветове притеглят папагалчетата, само че не са по този начин чаровни, както наподобяват, защото са токсични.

3. Бодлива зеленика

Неизменно това растение участва като украса за трапезата ви, само че листата и плодчетата му могат да са смъртоносни за пернатия ви другар. Потърсете синтетични други възможности за декорация, с цел да сте спокойни, че птичето ви е в сигурност.

4. Орлови нокти

 Кои растения са токсични за птиците?

С благоуханията и изяществото си това цвете надали ще наподобява като токсично за който и да било тип. Цветовете и листата обаче се оказват токсични за папагалчетата и даже смъртоносни.

5. Бръшлян

 Кои растения са токсични за птиците?

Сочните, буйни зелени стени от бръшлян са наложителни за фасадата на всяка къща с богата градина. Въпреки красивият акцент, който основава, бръшлянът има гибелен резултат върху вашите птички.

6. Крем

Вариациите на това растение са безчет, като това прелестно цвете участва във всеки втори букет. Ако сте притежател на пернато животинче, внимавайте с кремовете, защото листата и цветовете са изключително отровни.

7. Магданоз

 Кои растения са токсични за птиците?

На всяка гозба – магданоз. Много хора избират да си отглеждат магданоз целогодишно, с цел да имат прясна фалшификация за гозбите си. За жал това ще е мъчно за притежателите на птиче, защото е високо отровен и даже гибелен за животинчето.

8. Коледна звезда

 Кои растения са токсични за птиците?

Идеалната декорация за богатата зимна софра е коледната звезда. Организмът на птичето ви няма да е толкоз склонен, защото за птици, както и за хора и други скотски типове растението е отровно.

9. Имел

В класацията с отровните растения участва още едно, служещо за сезонна декорация – имелът. Както листата, по този начин и плодчетата са токсични за птиците.

10. Грамофонче

Увивното растение е постоянно срещано в градините на хората и не изисква особена поддръжка. Макар и красиво, крие евентуална заплаха за пернатия ви приятел, бидейки по едно и също време привлекателно с ярките си цветове и отровно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР