Вероятно терминът ранено аз“ ви звучи малко прекалено, затова нека

...
Вероятно терминът ранено аз“ ви звучи малко прекалено, затова нека
Коментари Харесай

Отговорът На Вечната Загадка Ще Ви Изуми! Защо Винаги Сме Привлечени Към Възможно Най-Неподходящите Хора!

Вероятно терминът „ ранено аз “ ви звучи малко прекомерно, по тази причина дано обясня. Всички ние имаме два аз-а: „ дребният аз “ (или раненото аз, егото) и „ духовното аз “ (нашето по-висше, по-зряло аз, нашата душа)…

Раненото аз е тази част от вас, която ви кара да се чувствате непълни. То слага под въпрос вашата значителност и полезност, написа Evolife.bg.

То не се усеща изцяло. Усеща, че в него има пукнатини, които не може да запълни. Раненото ви аз се пита непрекъснато „ Заслужавам ли да бъда обичан/а? “.

От другата страна е духовното аз. Това е вашият по-висш аз, вашата душа. Тази част от вас, която ви свързва с любовта, истината, мъдростта и вътрешния покой. Вашето духовно аз знае, без съмнение, какъв брой скъпи и почтени за обич сте. То е противовесът на егото.

Във всеки миг ние се индентифицираме с един от двата аз-а. За страдание, доста от нас през по-голяма част от времето избират егото. Това ни кара да се усещаме незначителни и безсилни, да усещаме липса, която се опитваме да компенсираме.

Егото търси неща извън, с които да запълни чувството за празнина. То има вяра, че колкото повече имаме (по-голяма банкова сметка, по-добър сътрудник, по-хубава работа, по-скъпа къща и т.н.), толкоз по-щастливи ще бъдем.

Но… то в никакъв случай не е щастливо. Или най-малко не за дълго. Това е по този начин, тъй като самата природа на егото е да се усеща непълноценно. Ето за какво, когато живеете, употребявайки вероятността на егото, вие сте обречени да чувствате, че нещо ви липсва. И да се пробвате да го компенсирате. Такъв живот не е изключително занимателен.

Егото се засилва изключително доста, когато става дума за сантиментална връзка, тъй като нормално точно любовта е „ зоната “, където имаме най-вече рани.

Всички сме били разочаровани или засегнати от връзка в предишното и носим със себе си тази рани през годините (съзнателно или несъзнателно). Ако раната е към момента отворена, вие, без да си давате сметка, ще търсите хора, които да провокират у вас същите чувства.

Вашето подсъзнание е програмирано по този начин, че да притегля хора, които да задействат вашите рани. Причината за това е, че по този начин израствате.

Това е мъчителната част от процеса на израстването. Но помислете за него и по този метод: вие активирате още веднъж и още веднъж тези рани, с цел да може най-сетне да ги излекувате. Не можем да излекуваме нещо, което не виждаме или не усещаме. Болката би трябвало да излезе на повърхността, с цел да може вие да израснете под нея.

А по какъв начин израствате под нея? – Като се идентифицирате с вашия по-висш аз.

Запомнете, вашият по-висш аз е тази част от вас, която знае истината за самите вас. Тя знае, че вие си струвате, че сте удивителни, способни и мощни. През очите на вашето по-висше аз, вие сте цели. Вярно е, вие не сте съвършени и имате белези. Но по-важната истина е, че вие сте една красива душа.

Вие сте значими.
Вие сте специфични.
Вие сте обич.

Ето това знае за вас вашето духовно аз. Това желае и вие да знаете за себе си.

Когато се индентифицирате с вашето по-зряло аз (това е любовта във вас), подсъзнателният блян да се свързвате с хора, които ви нараняват, избледнява и след време изчезва.

Щом се разсъните за тази нова истина, за истината на по-висшия аз, ненадейно осъзнавате, че „ неверните “ хора били просто учители, които са ви побутвали към вярното положение на мозъка и душата, положение, което не слага под въпрос вашата стойност.

За страдание нищо не ни въодушевява да израстваме по този начин, както разрушеното сърце.

Вашият върховен аз желае да се свържете с него, желае да разберете кои сте в действителност. Затова, върнете се към любовта в себе си и ще видите, че любовният ви живот ще бъде оздравял, от вътрешната страна на открито.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР