Вероятно сте забелязали, че повечето мъже не изпитват особено големи ...

Вероятно сте забелязали, че повечето мъже не изпитват особено големи

Защо мъжете нямат трудности да скочат в нова връзка скоро след раздяла

Вероятно сте забелязали, че множеството мъже не изпитват изключително огромни компликации да се впуснат във връзка, незабавно откакто са прекратили предходната. А може и да ви се е случвало да видите някогашния си с нова жена скоро след разпадането на връзката ви. Кое е първото нещо, което ще си помислите? Че въобще не ви е обичал, несъмнено. И несъмнено ще мислите като милиони дами по света, на които им е било нужно време да се възстановят прочувствено след всяка разлъка.Мъжете и дамите в действителност реагират по друг метод на тези преломни сложни моменти. Но ще се изненадате, че в действителност привидното бързо възобновяване на мъжете след разлъка и започването на нова връзка напълно не значи, че той не ви е обичал. Даже в противен случай.

Мъжете вършат рикошет във връзките си след разлъка и се стараят колкото се може по-бързо да стартират нова. Има научно психическо пояснение за това реакционно държание.

Защо мъжете не престават напред толкоз бързо след разлъка?

Напълно разбираемо е да мислите, че не сте били обичани задоволително, че са ви изневерявали по време на връзката и след приключването ѝ незабавно са скочили в обятията на любовницата си. Може да си мислите, че на него му е елементарно да ви преодолее и бързината на дейностите му приказва таман това. Но това държание в действителност подсказва тъкмо противоположното. Мъжете, които се впускат мигновено в нова връзка, нормално го вършат, тъй като обичат мощно някогашната си половинка.

Такива предразположения биха били изцяло разумни и никой не би ви опровергал. Но действително са изцяло неправилни, съгласно Дейвид Матюс, лайв коуч и мачмейкър, представен от yourtango.com.Мъжете влизат не по-малко прочувствено във връзките си от дамите. Техните усеща са също толкоз дълбоки и на сходна дълбочина остават раните им след раздялата.

Има обаче основна разлика в това по какъв начин дамите демонстрират болката си и това по какъв начин мъжете го вършат или по-точно не го вършат поради обществените предубеждения.

Един мъж не може да се оплаква на приятелите си дни наред, плачейки и ядейки цяла кофа със сладолед, до момента в който изяснява по какъв начин някогашната му го е употребила и наранила. Един мъж не може да отиде да плаче на рамото на майка си или татко си. Не може и да търси същата разтуха при приятелите си, както го вършат дамите.

Сега си представете цялата тази прочувствена компликация и желанието да наподобява като твърд и мощен мъж, които се сблъскват в сърцето му след разлъка. Представете си и огромната прочувствена празнина, която мъжът би трябвало да запълни по някакъв метод, с цел да не се разпадне и да не рухне.

Тук идва и значителната разлика в реакциите на мъжете и дамите след разлъка. Липсата на идентични механизми за разтуха води до предпочитание на мъжете да се впуснат колкото се може по-скоро в нова връзка, с цел да могат да притъпят празнотата и неналичието на обич. Правят го прочувствено, полово, физически и душевен.

Това напълно не значи, че не ви е обичал, в противен случай. В доста от случаите значи таман това. Означава и че не му е елементарно да ви превъзмогне, по тази причина прави обезверен опит да наподобява философски и мощен, излизащ като победител от войната. Никой мъж не би желал да буди страдание и подбив. Затова множеството избират да се вършат на мощни и да продължат напред бързо.Ограничените благоприятни условия за поддръжка в такива моменти карат мъжете да насочат вниманието си към друга жена, в множеството случаи първата, която са срещнали. Това лекува раните им или най-малко ги кара да мислят по този начин.

Скоростта, с която един мъж се впуска в нова връзка нормално е пропорционална на болката, която изпитва. Колкото по-бърза е появяването на нова връзка, толкоз по-дълбока е раната от раздялата.

Източник: az-jenata.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg