Вероятно се чудите защо навсякъде в интернет намирате едни и

...
Вероятно се чудите защо навсякъде в интернет намирате едни и
Коментари Харесай

10 грешки, които допускаме при грижата за кожата

Вероятно се чудите за какво на всички места в интернет намирате едни и същи елементарни препоръки за грижа за кожата. Това е по този начин, тъй като множеството хора просто не ги съблюдават, а не престават да дават доста пари за скъпи процедури и козметика и се чудят за какво няма резултат. Тряба да започнете от дребните и елементарни неща, с цел да забележите резултати. Ще ви покажем някои от най-често срещаните неточности, които позволяваме в грижата за кожата. Благодарение на тези неточности, не можем да имаме съвършената кожа, за която мечтаем.

1. Сменяте козметичните артикули прекомерно постоянно

Не е елементарно да устоим на изкушението да си купим нов доста рекламиран крем или серум. Или да не си купим някой нов артикул, който е на промоция. Но си коства да опитате да се въздържате, изключително в случай че у дома имате артикули, които ви работят добре. Противно на схващанията, че кожата привиква към продукта и той стопира да работи, кожата не привиква към крема. Дори в противен случай, тя се приспособява към продуктите и те стартират да работят по-добре. Новият артикул е един тип стрес за кожата, а и може да аргументи алергични реакции.

2. Използвате скраб за кожа всекидневно

Нашата кожа се възвръща без никаква " спомагателна " помощ; въпреки всичко продължаваме да използваме скраб, с цел да ускорим този развой. Да, тези артикули могат да оказват помощ на кожата ви да се " обелва " по-бързо, както и да бъде по-добре почистена, само че в случай че го вършиме всекидневно, рискувате да лишите кожата от защитния пласт. Използвайте скраб за лице, просто по-рядко. Също по този начин може да употребявате естествена скраб, да вземем за пример бадемов пилинг. Естествените артикули постоянно са по-добри.

3. Не употребявате артикули за разчистване на грим

Много дами пропущат почистването на грима със специфичен артикул и непосредствено мият лицето си с вода. Това обаче не почиства грима изцяло и остават частици, които запушват порите. Това прави кожата ви по-мазна и предизвиква акне. Ето за какво, преди да измиете лицето си, наложително би трябвало да премахнете грима с артикул за унищожаване на грим.

4. Спите на една и съща калъфка за възглавница повече от 2 седмици

Дори да миете лицето и косата си всеки ден, във възглавницата ви има прахуляк, елементи от кожата ви, косми от домашните любимци и други неща, които въздействат зле на кожата ви. Затова би трябвало да сменяте и перете калъфките на възглавниците на няколко дни, до седмица. Също по този начин е добре да спите на копринени калъфки. Така ще предпазите кожата си от пъпки и бръчки.

5. Не употребявате тоник за лице

Тоникът е артикул, който възвръща уравновесеното pH на кожата и я приготвя за идващите процедури. Дори елементарният хидратиращ крем работи по-добре, в случай че преди този момент сте употребявали тоник за лице. Също по този начин би трябвало да употребявате тоник след травматични процедури като пилинг. Много е значимо обаче тоникът да е без алкохол, тъй като в случай че съдържа алкохол, резултатът ще бъде противоположен.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР