Вероятно още през тази седмица ще бъде гласувано постановление за

...
Вероятно още през тази седмица ще бъде гласувано постановление за
Коментари Харесай

Отпускат още 6 млн. лева за ученически шкафчета

Вероятно още през тази седмица ще бъде гласувано разпореждане за даването на спомагателни средства - малко над 6 милиона лв., за пазаруването на училищен шкафчета за всички учебни заведения в страната, с цел да се олекотят раниците на учениците от първи до седми клас. Това заяви пред публицисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, откакто откри новата образователна година в 120-о Основно учебно заведение "Г. С. Раковски " в столицата.

"До края на годината може да финансираме всички учебни заведения - за всички възпитаници от първи до седми клас, с цел да имат шкафчета, в които да оставят своите учебници. Проблемът с тежестта на раниците е забележителен, като приблизително една ученическа раница тежи седем кг - със самата тежест на раницата, с учебниците в нея, а от време на време в нея учениците носят също "вода и гуменки ", сподели Вълчев.

Ето и обръщението на министър Вълчев за първия образователен ден!

Скъпи възпитаници, Уважаеми учители, Уважаеми родители,

Поздравявам Ви във връзка първия образователен ден. Това е празник, който означаваме с наслада и вяра. Надежда за бъдещето, което е обвързвано с децата ни. Образованието е най-важната инвестиция за развиването на обществото ни, то ни сплотява. Именно по тази причина диалогът за образованието е диалог за бъдещето.

Уважаеми родители, ние с Вас имаме обща задача - да образоваме децата си, да бъдат знаещи, можещи, положителни и изобретателни хора. Само дружно можем да реализираме това. Подкрепяйте децата си и възпитавайте у тях почитание към учителя. Това е методът да успеем в партньорство да осъществим своята задача.

Уважаеми учители, обществото разчита на вас да се оправим с най-важните провокации, пред които сме изправени. Няма друга специалност, от която толкоз доста да зависи бъдещето ни, духовното и социално-икономическото развиване на страната. Можем да имаме положително обучение единствено с положителни и стимулирани учители. Затова поставяме всички старания да подсигуряваме политическия и бюджетен избор за повишение на учителските заплати. Същевременно е значимо да оправдаваме този избор с действителни възходящи просветителни резултати. Големите провокации пред Вас учителите са да мотивирате децата да учат, да провокирате въображението им, да ги възпитате и даже да ги вдъхновите да станат утрешното потомство учители. На Вас разчитаме и Ви се доверяваме.

Скъпи възпитаници, това е на първо място Вашият празник. Стъпките по пътя на знанието са мудни и сложни, само че постоянно носят забележим и дълготраен резултат. Той е поръчител за Вашето развиване и триумф. Вие сте тези, които основават утрешното общество, които ще съхраните България и българското.

Мили първокласници, радвайте се на Вашия първи образователен ден! Пожелавам Ви нестихващо любознание към новото и познанието. Умението да четете, пишете, смятате и разбирате ще отвори пред Вас нови порти и ще Ви съпътства през целия житейски път. Бъдете здрави и ученолюбиви!

Честит празник на всички и на добър час!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР