Вероятно не сте чували за екзотичното късче земя, носещо името

Вероятно не сте чували за екзотичното късче земя, носещо името ...

Малък японски остров, който не сте чували, е топ дестинацията за 2018-а.


Вероятно не сте чували за екзотичното късче земя, носещо името Ишигаки, заобиколено от водите на Тихия океан. Което от своя страна означава, че надали сте планирали да прекарате ваканцията си там. А може би трябва.

Ако се питате защо, ще ви кажем, че японският остров, който е част от префектура Окинава, е най-горещата непопулярна дестинация според онлайн платформата TripAdvisor.

Снимка 332989
Източник:

Ишигаки се намира по-близо до Тайван, отколкото до Япония и е дом на многобройни плажове с бял пясък, редки корали, красиви хълмове и дълбоки гори.

Островът става все по-популярна дестинация сред ценителите на екзотичната кухня и феновете на гмуркането. Според TripAdvisor там средната цена на нощувка в хотел е 114 паунда.

Снимка 332991
Източник:

Експертите смятат, че Окинава, която е съставена от многобройни острови, ще бъде новата топ дестинация от ранга на Бали и Хавай, като международните туристи там се увеличават с всяка изминала година.

Данни на Bloomberg показват, че през 2016 година посетителите там са се увеличили с 10,5% до 8,77 милиона в сравнение с предходната. За сравнение тези в Хавай за същия период са били 8,93 милиона.

Източник: money.bg