Вероятно има повреда в пречиствателната система или някой не си

...
Вероятно има повреда в пречиствателната система или някой не си
Коментари Харесай

Позеленял общински басейн притесни родители, от Делфини вече били взели мерки


" Вероятно има щета в пречиствателната система или някой не си прави работата по обработката на водата с препарати. Басейнът се посещава всекидневно от доста деца. Може да пламне болест ", написа варненецът до редакцията ни. 

По този мотив кореспондент на Varna24.bg се свърза с Веселина Люцканова, уредник на ПБ " Делфини “. Тя изясни за медията ни, че към този момент са взети ограничения и няма мотив за безпокойствие.

" За през днешния ден беше планувано водата да се източи и басейнът да се изпълни отначало. Точно по тази причина през днешния ден обектът е затворен, а чиновници почистват усърдно плочки и фуги. Случва се от време на време водата, подавана от пречиствателната ни станция, да добие подобен цвят, евентуално има някаква причина и сме извикали чиновници от компания Акватек, която поддържа станцията, да ревизират има ли проблем и да го отстранят.

Няма мотив за терзание по отношение на това, че може да пламне зараза, защото водата се поддържа с нужните препарати, има уреди, които наблюдават за равнището на хлор. Проби се вземат на всеки 2 часа. Служители от РЗИ Варна и от дирекция " Здравеопазване " в Община Варна от време на време също вършат нужните санитарни замервания и досега не са регистрирани някакви отклонения, които да будят терзание. Всичко дава отговор на условията. Отделно се поддържа съгласно тези условия и температурата на водата от 25 до 27 градуса.

При нас фактически идват доста деца, тъй че не бихме позволили, в случай че има някакъв риск, басейнът да работи. Уверяваме родителите, че могат да бъдат спокойни, взети са ограничения и се надяваме скоро и казусът в пречиствателната станция да бъде решен. А иначе от през днешния ден започва следващата стратегия за ранно образование и местата са към този момент запълнени ", показа за медията ни Веселина Люцканова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР