Вернер Лугинбюл, ръководител на швейцарската Федерална комисия за електроенергия ElCom,

...
Вернер Лугинбюл, ръководител на швейцарската Федерална комисия за електроенергия ElCom,
Коментари Харесай

Швейцария призова гражданите си да се запасят със свещи и дърва за огрев

Вернер Лугинбюл, началник на швейцарската Федерална комисия за електрическа енергия ElCom, прикани жителите да се запасят със свещи и дърва за огрев...

Вернер Лугинбюл, началник на швейцарската Федерална комисия за електрическа енергия ElCom, прикани жителите да се запасят със свещи и дърва за огрев поради вероятните спирания на електрозахранването в страната през идната зима.

" В най-лошия случай в действителност би трябвало да се подготвим за спиране на електрозахранването в някои региони през идната зима, даже и единствено за няколко часа. Затова, несъмнено, е рационално да имате задоволително свещи в къщата. А в случай че човек има печка на дърва, да има задоволително дърва за огрев ", споделя той в изявление за швейцарския вестник NZZ am Sonntag.

Той добави, че персонално се е запасил с повече дърва за огрев от нормално, както и с джобни фенери и акумулатори за тях, като акцентира, че " Европа рискува да се сблъска с огромен дефицит на електрическа енергия и газ ".

" Комбинацията от разнообразни опасности може да докара до нуждата от ограничения, които... в никакъв случай не се е налагало да се подхващат в нашата страна ", споделя Лугинбюл.

Той уточни като мярка държавната акция за икономисване на електрическа енергия, като добави, че швейцарските управляващи сега обмислят прекъсването на работа на предприятия - огромни потребители на електрическа енергия, които биха могли да понижат производството си за известно време.

" Това е най-ефикасният инструмент, който имаме и той е с максимален капацитет (за икономии) ", споделя Лугинбюл.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР