Верижна катастрофа блокира Околовръстното шосе на София тази сутрин. По

...
Верижна катастрофа блокира Околовръстното шосе на София тази сутрин. По
Коментари Харесай

„Молех се камионът да не ме удари“: Рязаха ламарини, за да вадят хора след верижния удар в София

Верижна злополука блокира Околовръстното шосе на София тази заран. По знамение няма жертви и тежко потърпевши, само че пожарникари са помагали на хора, заклещени в колите си. Инцидентът се случва в час пик, което докара до километрични тапи, предава Bulgaria ON AIR.

Малко преди отбивката за „ Симеоновско шосе “ червен камион удря различен. А съгласно очевидци това се е случило поради несъобразена скорост. Камионите се удрят в 10 коли. Някои от колите са спрели поради запушване, други обаче се движат в най-лявата лента.

„ Обърнах се и видях по какъв начин към мен идват голям камион. Молех се да не ме удари откъм гърба. Добре, че имаше две коли, които обраха удара и нямам толкоз огромни вреди, аз съм добре, всички са добре “, показа водачът Божидар.

„ Само видяхме по какъв начин жълтият камион се обърна. Нищо друго. Преди това шумове, спирачки и ни блъснаха откъм гърба. Дори бяхме спрели в запушване “, изясни различен водач.

На мястото идват няколко пожарни екипа, служители на реда и незабавни медици. Налага се да режат ламарини, с цел да освободят водача на единия камион.

„ Хората започнаха да слизат, имаше няколко индивида с кръв по главата. Обадих се на 112, с цел да им кажа какво се е случило. Всички сме в потрес. И вие да видите камион да идва към вас – и вие ще се уплашите “, добави Божидар.

Жертви няма. Част от потърпевшите са превозени към лечебни заведения.

„ Пострадалите към сегашния миг са трима. Те са превозени до болнично заведение, още не знаем какво им е положението. Има още двама леко потърпевши, които са прегледани, само че не са превозени, защото нямат пострадвания “, съобщи контрольор Иво Биков от „ Пътна полиция “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР