Веригата супермаркети BILLA изрази становище за решението на КЗК да

...
Веригата супермаркети BILLA изрази становище за решението на КЗК да
Коментари Харесай

BILLA за глобата за евтино олио: КЗК не отчита външните обстоятелства

Веригата супермаркети BILLA изрази мнение за решението на Комисия за защита на конкуренцията да я глоби поради промоция на олио от март т.г. Глобата бе наложена " поради обособени случаи на липса или незадоволителни наличия на слънчогледово олио при осъществяване на промоция ". Компанията ще апелира решението на комисията.

" BILLA България постоянно се е придържала към своята политика да предлага артикули на действителните им цени в полза на българските консуматори. Именно заради тази причина през март 2022 година ние не увеличихме цената на слънчогледовото олио, а предложихме продукта на цената, контрактувана с производителите няколко седмици преди самата промоция. Доставените количества неведнъж надхвърляха нормалното търсене. Въпреки това, поради необятно тиражираните от медиите опасения, че военният спор в Украйна ще докара до недостиг на храни в България, потребителите се ориентираха към презапасяване със артикули от първа нужда. В резултат, продажбите на олио доближиха рекордни равнища и плануваните за промоцията количества внезапно понижиха. Отделен фактор е невъзможността да бъде обезпечена нова доставка в къс период, защото потенциалът на производителите на олио би трябвало да се ангажира най-малко 1-2 месеца авансово ", се споделя в позицията. От веригата допълват, че Комисия за защита на конкуренцията приема неналичието на задоволително наличия за нелоялна комерсиална процедура, като изобщо не регистрира външните и непредсказуеми за BILLA България условия, довели до високия интерес към олиото.

" Категорично не сме съгласни със заключенията на комисията, имаме всички учредения да апелираме и ще го създадем в законоустановения период ", приключва мнението.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР