Веригата ресторанти на популярния готвач Джейми Оливър влиза в несъстоятелност

...
Веригата ресторанти на популярния готвач Джейми Оливър влиза в несъстоятелност
Коментари Харесай

Ресторантьорската империя на Джейми Оливър се срина

Веригата заведения за хранене на известния готвач Джейми Оливър влиза в неплатежоспособност и близо 1300 чиновници може да изгубят работата си. KPMG ще води административните процедури за 25 обекта, включващи заведенията за хранене Jamie's Italian, Barbecoa и Fifteen, заяви Би Би Си. Общо 22 от тези заведения са от италианската верига на Джейми Оливър - Jamie's Italian, за които се търси нов притежател.

Говорител на Оливър акцентира, че проблемите засягат единствено една от компаниите му в Обединеното кралство и останалите сдружения все още " действат обикновено ".

Знаменитият готвач, който предходната година вложи 4 млн. паунда в заведенията си, съобщи: " Дълбоко съм тъжен от този процес и бих желал да благодаря на целия екип и на нашите снабдители, които вложиха сърцата и душите си в този бизнес над десетилетие ", съобщи Ройтрес. В изказването си той добавя, че осъзнава какъв брой е мъчно за всеки обиден от обстановката.

Част от аргументите да се стигне до този излаз са отслабването на паунда и нестабилната икономическа обстановка поради Брекзит. През последните години Джейми Оливър е полагал старания да съживи бизнеса, само че без необикновен триумф. Той не е съумял да се оправи с сложния потребителски пазар, мощната конкуренция и възходящите разноски. През 2017 година известният кулинар затвори шест ресторанта, само че това не съумява да реши проблемите на бизнеса му.

Две години по-късно неговата компания подава съобщение за пускане на процедура по неплатежоспособност във Англия. Законът на Острова разрешава един бизнес да се преструктурира при такива условия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР