Вердер (Бремен) запази мястото си в германската Първа Бундеслигата. В

...
Вердер (Бремен) запази мястото си в германската Първа Бундеслигата. В
Коментари Харесай

Вердер запази мястото си в Първа Бундеслига заради голове на чужд терен

Вердер (Бремен) резервира мястото си в немската Първа Бундеслигата. В реванша от баража против Хайденхайм " бременските музиканти " стигнаха до 2:2 и след нулевото тъждество преди няколко дни отборът, в който помощник-треньор е българинът Илия Груев, останаха в елита с помощта на двата гола на непознат терен.

Вердер поведе с автогол на Норман Тойеркауф още в 3-ата минута. Усилията на домакините след почивката доведоха до изравнителен гол на Тим Клайндийнст в 85-ата минута.

В четвъртата минута на добавеното време Лудвиг Аугустинсон вкара на празна врата и всички във Вердер си отдъхнаха, а в самия завършек на мача Клайндийнст изравни от дузпа, само че за повече нямаше време.

Домакините започнаха извънредно обезпокоени и това се оказа съдбовно за изхода на дуела. Още в 1-ата минута защитата на Хайденхайм изпусна Джошуа Сарджънт, който незабавно стреля, само че Кевин Мюлер избави. единствено две минути по-късно бременци проведоха нова рискова офанзива, а в опита си да почисти Норман Тойеркауф по неспасяем метод прати топката в личната си врата.

Гостите усетиха, че бързо могат да решат нещата в своя изгода и Милот Рашица насочи прекрасен изстрел отвън наказателното поле, избавен от Мюлер. Вратарят на Хайденхайм реагира уместно и в 10-ата минута, когато Дейви Клаасен беше покрай гол с глава.

Това беше най-интересният интервал в мача. След това Вердер понижи темпото и заигра по-предпазливо. Домакините пък нямаха концепция по какъв начин да стигнат до гол. През първото полувреме Хайденхайн не насочи нито един прецизен удар към вратата на Иржи Павленка.

Така Вердер, който реализира единствено две домашен победи в елита на Германия оцеля. Тимът завоюва 9 точки вкъщи и 22 като посетител.
 Вердер получава нов късмет да се избави, Фортуна изпада непосредствено
Вердер получава нов късмет да се избави, Фортуна изпада непосредствено

" Бременските музиканти " ще играят бараж за оставане в Бундеслигата
 Снимка 486895
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР