Венцислав Дамянов – Боксьора се изправя отново пред съда. Причината

...
Венцислав Дамянов – Боксьора се изправя отново пред съда. Причината
Коментари Харесай

Венцислав Дамянов – Боксьора се изправя отново пред съда

Венцислав Дамянов – Боксьора се изправя още веднъж пред съда. Причината – прокуратурата желае 36-годишният рецидивист да бъде върнат зад решетките.

Преди дни Районният съд го пусна под домакински арест, откакто му беше повдигнато ново обвиняване за безчинство. Според магистратите – няма по какъв начин по отношение на подсъдимия да се извършват две ограничения едновременно. Припомняме, че преди седмица Венци Боксьора беше арестуван при акция на Столична дирекция на вътрешните работи, откакто в прокуратурата е предадена флашка със запис на побой от лятото. Именно това беше и повода за новото обвиняване в безчинство.

До момента са разпитани 12 очевидци. Всички те са дали показания за набези, които са напълно инициирани от обвинения. След побоищата той даже желал те да работят за него. Затова потърпевшите са мощно обезпокоени, тъй като близки на Боксьора ги карали също така да отдръпват жалбите си и ги заплашвали със разпра.

Дамянов се прочу със систематичния си тормоз над поданици на софийското село Световрачене. Той има богато престъпно минало. От 2005 до 2019 година има 8 неоправдателни присъди - за закани за ликвидиране, грабежи, изнудване, за рушвет, за управление на проведена незаконна група и закононарушения с опиати.

Заради безучастие по случаите в Световрачане вътрешният министър уволни шефа на Второ районно ръководство на полицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР