Венсан Гайо: Оставаме оптимисти и очакваме бързо възвръщане към нормалното

...
Венсан Гайо: Оставаме оптимисти и очакваме бързо възвръщане към нормалното
Коментари Харесай

Венсан Гайо, "Гайо шоколад": Доставките на суровини са забавени, надяваме се, че ще можем да продължим да се снабдяваме

Венсан Гайо: Оставаме оптимисти и чакаме бързо възвръщане към естественото състояние

© Цветелина Белутова Черният лебед с COVID-19 нахлу в целия свят и удари и колоси, и млади бизнесмени. Потърсихме сполучливи и растящи компании, които сме описвали през годините, с цел да премерим размера на смяната, компликациите и решенията. За идващите изявленията във втори следващ брой подбрахме компании с друг профил и артикул. Всички се сблъскват с неустановеност, а множеството са с изчезнали доходи. Семейство Мария и Венсан Гайо са създатели на занаятчийската работилница за шоколад " Гайо ". Те започват бизнеса си през 2011 година в град Пловдив. Асортиментът на компанията включва към 15 шоколада без консерванти и емулгатори, а измежду тях и такива без захар. Компанията създава и някои други артикули от какаови зърна. Продуктите с марката " Гайо " са бутикови и се продават в магазините за здравословни и натурални храни, само че и в някои стандартни обекти за бързооборотни артикули. През 2018 година приходите на " Гайо шоколад " ООД са били 410 хиляди лева, а облагата - 49 хиляди лева Заети в компанията са били 8 души.

Какво се промени за компанията след налагането на изключително състояние в страната?

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Двете най-големи промени при нас към този момент са напълно прекъсване на някои действия на място в работилницата като шоколадови турове и кулинарни занимания и закъснение на реализацията на нови планове и артикули.

Как обстановката се отрази на производството ви?

Произвеждаме с понижен екип и приспособени времеви шпации на работа.

Забелязвате ли покачване на търсенето на шоколадите онлайн?

Онлайн търсенето на продуктите ни се усили много. Ние не продаваме непосредствено онлайн, само че сътрудниците с интернет магазини оферират нашите артикули. Разбира се, това оказва помощ за действието ни.

Какаовите зърна за вашето произвеждане идват от далечни дестинации като Венецуела, Доминиканската република и Никарагуа. Изпитвате ли усложнения с набирането на първични материали?

В момента отчитаме закъснение на превоза на суровините. Надяваме се, че и в близко бъдеще ще можем да продължаваме да се доставяме.

Наложи ли се да съкращавате хора от екипа?

Не.

Необходимо ли ви е кредитиране, с цел да продължите след 13 май?

Имаме заем отпреди и се надяваме да не се постанова в допълнение задължаване по отношение на изключителната обстановка.

Каква е прогнозата ви за 2020 година?

Оставаме оптимисти, чакаме бързо възвръщане към естественото състояние и опция за осъществяване на новите ни хрумвания.

Интервюто взе Силвия Радославова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР