Венецуелското правителство е готово да прехвърли контрола върху държавната петролна

...
Венецуелското правителство е готово да прехвърли контрола върху държавната петролна
Коментари Харесай

Роснефт поема контрола над петрола във Венецуела срещу отписване на дълга

Венецуелското държавно управление е готово да трансферира контрола върху държавната петролна компания PDVSA на съветската Роснефт. Това оповестява локалният вестник El Nacional, базирайки се на източници в енергийния бранш на републиката.

Предложението да се трансферира ръководството на PDVSA на Роснефт идва от венецуелските управляващи, като благодарение на договорката те желаят да реализират отписване на дълга си към Русия се споделя в обявата, представена от " Ведомости ".
 3 от общо 34 петролни танкера на Венецуела са
3 от общо 34 петролни танкера на Венецуела са " задържани " поради неплатени задължения

Те се намират в Сингапур и Португалия

Според El Nacional, отношението към предлагането в Москва е по-скоро позитивно. Венецуела към този момент е посетена от съветски специалисти, които са създали оценка на обстановката с PDVSA и жизнеспособността на препоръчаното съглашение. Те са заключили, че компанията би трябвало доста да понижи личния състав си, с цел да стане конкурентоспособна. В PDVSA публично има към 70 000 чиновници, макар че в реалност броят им доближава 140 000, твърди източник на изданието.

Сега страните търсят легален метод да трансферират контрола върху венецуелската държавна компания на Роснефт, който би избегнал приватизацията. В сходство с локалното законодателство сходна стъпка ще би трябвало да получи утвърждението на венецуелското Национално заседание (еднокамерен парламент), което се управлява от опозицията, отбелязва El Nacional.
 Защо американските наказания против Венецуела са риск за съветски милиарди
Защо американските наказания против Венецуела са риск за съветски милиарди

" Роснефт " взе участие в няколко огромни енергийни планове в страната

Венецуелските задължения, в това число отговорностите по PDVSA, се правят оценка на 100-150 милиарда $, от които към 60 милиарда $ са държавни облигации. Около 20 милиарда $ са отговорности към Китай, 3,15 милиарда $ са към съветското държавно управление и 3,1 милиарда $ са на Роснефт. Венецуела дължи 5 милиарда $ на интернационалните кредитни институции като Междуамериканската банка за развиване. Също по този начин страната дължи огромни суми и на разнообразни снабдители.
 Венецуела
Венецуела " отвори вратата " на " Роснефт " за надзор върху основна петролна компания от Съединени американски щати

Конгресмени сигнализират, че това може да заплаши енергийната сигурност на Щатите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР