Венецуелският президент Николас Мадуро отмени участието на правителствена делегация в

...
Венецуелският президент Николас Мадуро отмени участието на правителствена делегация в
Коментари Харесай

Николас Мадуро не прати свои представители за преговори с опозицията в Барбадос

Венецуелският президент Николас Мадуро анулира присъединяване на държавна делегация в договаряния с опозицията, които бяха планувани за през днешния ден и на следващия ден в Барбадос, съобщи Агенция Франс Прес.

Мадуро взе това решение в символ на митинг против решението на Съединени американски щати да наложат нови наказания против неговия режим. В официалното съобщение се отбелязва, че делегацията, избрана от опозиционния водач Хуан Гуайдо, към този момент е в Барбадос, само че договарянията няма да се състоят.

В понеделник бе обявено, че американският президент Доналд Тръмп е наредил да бъдат замразени всички активи на венецуелското държавно управление под юрисдикцията на Съединени американски щати. На другия ден Каракас упрекна Вашингтон в стопански тероризъм и в блян да саботира разговора сред венецуелското държавно управление и съпротива.

След проучвателни контакти двата лагера се срещнаха за първи път в средата на май в Норвегия. Преговорите бяха обновени на 8 юли в Барбадос.

Венецуелският министър на защитата военачалник Владимир Падрино прикани правосъдната власт да накаже тези в страната, които поддържат американските наказания. "Стига безотговорност! ", написа в Twitter Падрино. Мадуро прикани венецуелците да стачкуват в събота против новите американски наказания.

Китай в това време осъди грубата интервенция на Съединени американски щати във Венецуела, която съгласно него е в нарушаване на интернационалните правила, заяви Ройтерс.

Пекин ще продължи да си сътрудничи с венецуелското държавно управление, сподели говорителката на китайското министерство на външните работи Хуа Чунин. Тя прикани Съединени американски щати да съблюдават интернационалното право и да спрат да се пробват да всяват раздори.

Хуа съобщи това в отговор на апела на съветника на Тръмп за националната сигурност Джон Болтън към Русия и Китай да прекратят поддръжката си за поставеното в затруднено състояние венецуелско държавно управление, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР