Венецуелските власти наредиха на американските дипломати да напуснат страната в

...
Венецуелските власти наредиха на американските дипломати да напуснат страната в
Коментари Харесай

72 часа имат дипломатите на САЩ, за да напуснат Венецуела

Венецуелските управляващи подредиха на американските дипломати да изоставен страната в период до 72 часа, откакто президентът Николас Мадуро упрекна американския си сътрудник Доналд Тръмп в " киберсаботаж ", провокирал най-тежката електрическа повреда в историята на страната, предават Reuters и ТАСС.
Aмериканските дипломати във Венецуела би трябвало да изоставен страната в период до 3 дни след неуспеха на договарянията за опазване на " секциите за отбрана на националните ползи " в двете страни, разгласи венецуелският външен министър Хорхе Ареаса в Twitter.
" Присъствието на венецуелска земя на тези чиновници основава риск за мира, целостта и стабилността на страната ", се споделя в изказване на държавното управление.
Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че ще изтегли чиновниците си от Венецуела тази седмица, с претекста, че наличието им се е трансформирало в ограничаване за политиката на Вашингтон.
Главният прокурор на Венецуела Тарек Сааб е изискал от Върховния съд да стартира следствие против опозиционния водач Хуан Гуайдо по съмнение в присъединяване в " бойкот " на електроснабдителната система на страната.
Хулио Кастро от венецуелска неправителствена лекарска организация заяви в Twitter нощес, че 24 души са умряли в държавни лечебни заведения от прекъсването на тока предишния четвъртък до момента, предава Reuters.
Венецуела се пробва да възвърне електроподаването, откакто на 7 март столицата Каракас и множеството щати във Венецуела останаха без електричество поради повреда в най-голямата Водноелектрическа централа и главен източник на ток в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР