Венецуелецът, който бе обявен за най-възрастния жив мъж на света

...
Венецуелецът, който бе обявен за най-възрастния жив мъж на света
Коментари Харесай

Най-възрастният мъж на света ще отпразнува рождения си ден 



Венецуелецът, който бе разгласен за най-възрастния жив мъж на света от Книгата на върховете на Гинес през предходната седмица, ще отпразнува 113-ия си рожден ден в петък, съобщи Ройтерс.

Той е роден на 27 май 1909 година.

ора, който се радва на положително здраве и всеки ден пие по чаша ликьор агуардиенте, има 41 внуци, 18 правнуци и 12 праправнуци, излиза наяве от публикувано известие от представители на Книгата на върховете на Гинес.

Освен че има леко нараснало кръвно налягане и проблеми със слуха поради възрастта си, венецуелецът е в доста положително здравословно положение и не получава никакви медикаменти, споделя Енрике Бухан, който е лекар в град Сан Хосе де Боливар, където живее столетникът.

Хуан Висенте Мора стана най-възрастният мъж на планетата, откакто испанецът Сатурино де ла Фуенте Гарсия, роден на 11 февруари 1909 година, умря през януари. Той бе на 112 години и 341 дни.


Най-възрастната жена е френската монахиня, сестра Андре, която е на 118 години. През април умря японката Кане Танака, която бе на 119 години. bg voice

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР