Венецуела обяви вчера освобождаването на 24 политически затворници, малко след

...
Венецуела обяви вчера освобождаването на 24 политически затворници, малко след
Коментари Харесай

Венецуела освободи политически затворници

Венецуела разгласи през вчерашния ден освобождението на 24 политически пандизчии, малко откакто изборът й в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида провокира рецензии поради неприятното положение на човешките права в страната, съобщи ДПА.

Главният прокурор Тарек Уилям Сааб разгласи освобождението на пандизчиите, които, както акцентира, са били забъркани в антиправителствени митинги през 2014 и 2017 година

Прокурор Сааб уточни, че решението е включено в държавния разговор с част от опозицията и отразява уговорката му да подсигурява мира в страната, съобщи телевизионният канал "Телесур ".

Алфредо Ромеро от правозащитната група "Форо пенал " удостовери, че 12 от пандизчиите към този момент са освободени.

В южноамериканската страна има стотици политически пандизчии, съгласно Организация на обединените нации. Президентът на Венецуела Николас Мадуро до момента устоява на акцията на подкрепяния от десетки страни самообявил се краткотраен президент Хуан Гуайдо, за свалянето му от власт в изискванията на повсеместна икономическа рецесия.

"Тук никой не се е уморил, продължаваме напред. Има явен маршрут, набелязан от президента Хуан Гуайдо ", написа всекидневникът "Насионал " като цитира един от освободените пандизчии - Елиас Родригес.

Венецуела е измежду 14-е нови членове на Съвета на Организация на обединените нации, определени през вчерашния ден. Това беше противоречиво решение, взето макар рецензиите на правозащитни групи и съперници на държавното управление, които призоваваха да се гласоподава срещу.
Гласуването беше скрито и се организира в Общото заседание в Ню Йорк. Новите страни в 47-членния Съвет по правата на индивида са с тригодишен мандат, който стартира на 1 януари.

Правителството на Мадуро е упреквано в нарушавания на човешките права, изтезания, своеволни изтезания и заплашване, с цел да резервира властта си.

Високопоставен представител на американския Държавен департамент сподели, че висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида е удостоверил, че Мадуро и доближените му употребяват брутална тактичност, с цел да задушат инакомислието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР