Венеция ще стане първият град в света, който ще събира

...
Венеция ще стане първият град в света, който ще събира
Коментари Харесай

За първи път в света: Венеция ще събира по 10 евро от туристите от 1 януари 2023 г.

Венеция ще стане първият град в света, който ще събира входна такса от посетителите. Парите, събрани от схемата, ще бъдат изразходвани за понижаване на сметките за събиране на отпадък, плащани от венецианците. За да оказват помощ за справяне с пренаселеността и да обезкуражат еднодневните туристи, градските управляващи оповестиха в петък, че от януари 2023 година ще събират от туристите до 10 евро.

От години градът е всеобщо претъпкан, като туристите генерират планини от боклуци, а тесните пешеходни пътеки на града са задръстени в натоварените интервали.



След въвеждането на таксите посетителите ще би трябвало да създадат предварителна онлайн резервация и да платят сред 3 и 10 евро според от времето на годината. Инспекторите ще патрулират в града и ще имат право да стопират туристите и да изискват доказателство за заплащане. Неплащането онлайн ще се санкционира с санкция до 300 евро.

Парите, събрани от схемата, ще бъдат изразходвани за понижаване на сметките за сметосъбиране, плащани от венецианците, които са по-високи от тези в прилежащите градове.

Жителите и хората, които идват на посетители при тях, както и туристите с резервация за нощувка в хотел ще бъдат освободени от такса боклук и ще могат да изтеглят документ, който да потвърди, че не би трябвало да заплащат. Други градове, наранени от всеобщия туризъм, ще наблюдават от близко дали пионерският модел на Венеция ще проработи.



Снимки: БГНЕС

Симоне Вентурини, началник на туристическия отдел на града, съобщи на конференция в петък, че мярката е " в действителност революционна ", само че предизвести, че може да отнеме време и корекции, с цел да проработи системата съвършено.

" Знаем, че като първия град в света, който прави това, би било надменно да мислим, че всичко ще работи съвършено. Не споделяме, че сме разрешили всички проблеми на свръхтуризма или че имаме вълшебното решение. Ще го подобряваме непрекъснато ".

Микеле Зуин, началник на бюджета на града, съобщи, че таксата има за цел да демотивира посетителите в натоварените часове, с цел да сътвори по-добри туристически потоци. Градът остава отворен, увери той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР