Велизар ЕНЧЕВ Няма съмнение: след като България на два пъти

...
Велизар ЕНЧЕВ Няма съмнение: след като България на два пъти
Коментари Харесай

България обяви война на Русия 2 пъти - изгони 70 дипломати и запорира паричен превод за посолството

Велизар ЕНЧЕВ

Няма подозрение: откакто България на два пъти разгласи война на Русия, дипломатическите ни връзки към този момент са прекратени Де факто! Предстои Де юре. И то единствено по наша виновност.

Първо изгонихме 70 съветски дипломати, без да представим даже едно доказателство за шпионската им активност. Просто тъй като такива данни няма. Имаше ли, Кирил Петков щеше да ги оповести начаса.
Второ, вицепремиерът Василев, без позор и срам, удостовери нещо, от което би трябвало да се срами – финансовото ни министерство е блокирало 890 000 $ (превод от Москва за съветското посолството в София), с което блокираме работата на съветската дипломатическа задача.
Несериозно е обяснението на финансовия министър - че това е автоматизирано деяние, по силата на евросанкциите против Руската федерация...

Ето за какво държанието на Асен Василев е скандално несериозно: сходен автоматизъм не бе прибавен при даването на позволение за въздушен кулоар на двата съветски самолета, прибрали експулсираните дипломати. А няма и данни, че София е питала Брюксел да позволи ли полетите по маршрута „ Москва-София “. Защото преди 72 часа България даде „ особено позволение за два полета с филантропичен статут “.
Нима издръжката на дипломатическа задача не е филантропичен въпрос?
Сигурен съм и за нещо друго - Асен Василев не е съгласувал с съдружните сътрудници решението за блокиране на въпросните 890 000 $.

До момента имаме четири тежки рецидива, които приказват, че тандемът „ Петков-Василев “ работи без да пита. Този тандем не съгласува с сътрудниците си нито ареста на Борисов, нито цялостния отвод от съветския газ, нито повдигането на „ македонското несъгласие “, нито изгонването на съветските дипломати…

Бих се изненадал, в случай че в идващите часове Русия не прекъсне дипломатическите връзки с България. На мястото на Лавров неотложно бих удовлетворил предлагането на дипломат Митрофанова за закриване на задачата. Понеже за естествената работа на съветското посолство в София няма нито дипломати, нито административно-технически личен състав, нито пари.

Асен Василев има ли въобще потенциал да води страната? И не е ли рисков за държавните ползи?
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР