Великотърновският апелативен съд увеличи с година наказанието на един от

...
Великотърновският апелативен съд увеличи с година наказанието на един от
Коментари Харесай

Увеличиха присъдата на единия убиец на таксиметровия шофьор от Русенско

Великотърновският апелативен съд усили с година наказването на един от младежите, упрекнати в обир, съпроводен с убийството на таксиметров водач от русенското село Николово. Това оповестиха от съда във Велико Търново.

Престъплението бе осъществено на 14 март 2017 година, а на 26 ноември предходната година Окръжният съд в Русе даде 11 години затвор на Николай В. и девет години на Деян Ц. за това, че като малолетни - на по 17 години, двамата в съучастничество са направили обир, съпроводен с убийството на 60-годишния таксиметров водач Валери С. Те би трябвало да заплатят солидарно на сина на убития мъж 100 000 лв., а на брачната половинка му - 150 000 лв..

Делото в Апелативния съд е формирано след митинг на Окръжната прокуратура в Русе и тъжба от юриста на Деян Ц.

Съдебният състав е оставил без почитание изложените в жалбата на отбраната възражения, като съгласно магистратите избраното от Окръжния съд в Русе наказване във връзка с Деян Ц. се явява даже леко занижено и следва да бъде увеличено от девет на 10 години затвор при непоколебим режим.

Според съда настояването на прокуратурата за увеличение на наказването на подсъдимия на 11 години отнемане от независимост е безпричинно, защото това би означавало да не бъде регистриран по-ниският интензитет на неговото присъединяване в действието по отношение на Николай В.

Решението на Великотърновския апелативен съд предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР