Великотърновска лекарка бе удостоена с престижното звание „Герой на общественото

...
Великотърновска лекарка бе удостоена с престижното звание „Герой на общественото
Коментари Харесай

Наша лекарка стана Герой на общественото здраве в САЩ

Великотърновска лекарка бе удостоена с влиятелното звание „ Герой на публичното здраве за 2018 г” на американския град Лексингтън, щата Кентъки.

Престижната премия се дава всяка година на лица, показали своята отдаденост за възстановяване живота на хората в Лексингтън и общината, оповестява Монитор.

Д-р Светла Славова е доцент по биостатистика в Университета на Кентъки, Колеж по публично здраве. Ръководи редица планове, свързани с понижаване на злоупотребата с опиати и обвързваните с тях смъртни случаи. Има публикации с разбор на разрастването на зависимостта от опиоидни медикаменти в Кентъки и в Съединени американски щати, както и основаване на на практика стратегии за възстановяване на здравето на локалните поданици. С нейна помощ здравният отдел на Лексингтън получава 100 хиляди $ за закупуване на лекарство против предозиране с опиати, което лекарство да предложи гратис на жителите.



См. lexingtonhealthdepartment.org

„ Като експерт доктор Славова е измежду водачите както на локално, по този начин и на национално ниво, на които се основава здравната политика и стратегиите за публичното здраве. Чрез нейната работа ние към този момент имаме освен по-ясна пердстава аз епидемията от корист с опиоиди в нашия район, само че и повече принадлежности за реагиране на тази опасност за здравето и живота на хората”, декларира при връчваето на премията комисарят по опазването на здравето на Лексингтън доктор Крайг Хъмбо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР