Великобритания заяви, че ще замрази финансирането на Би Би Си

...
Великобритания заяви, че ще замрази финансирането на Би Би Си
Коментари Харесай

Правителството на Великобритания обмисля да замрази финансирането на BBC

Англия съобщи, че ще замрази финансирането на Би Би Си за две години и ще стартира разискване дали всеобщата лицензионна такса да бъде непокътната в бъдеще, съобщи Ройтерс.

Министърката на културата Надин Дорис сподели пред Народното събрание, че е належащо публичната медийна корпорация да стане по-малка и по-опростена във време, когато британците се сблъскват с повишаващи се цени на силата и други заплащания.
Кралското семейство укори BBC поради документален филм
Британското кралско семейство укори BBC поради документален филм. В него се твърди, че преди принц Хари и брачната половинка му Меган да се от...
Прочети повече
По думите й таксата, с която се финансира Би Би Си, ще бъде замразена на 159 английски лири годишно до 2024 година, преди да може да бъде нараснала в сходство с инфлацията за идващите четири години. Тази такса се събира от всички семейства, които употребяват телевизия във Англия.

Говорителката на опозиционната Лейбъристка партия по въпросите на културата Луси Пауъл съобщи пред Народното събрание, че замразяването на финансирането е офанзива против една от най-големите институции в английския публичен живот и съставлява " културен вандализъм ".

През последните години Би Би Си влезе в конфликт с държавното управление на премиера реакционер Борис Джонсън. Министри са упреквали медията, че не дава безпристрастни вести, отбелязва Ройтерс.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР