Великобритания защити изпращането на боеприпаси с обеднен уран в Украйна,

...
Великобритания защити изпращането на боеприпаси с обеднен уран в Украйна,
Коментари Харесай

Великобритания: Обедненият уран е стандартен компонент и няма нищо общо с ядрените оръжия

Великобритания отбрани изпращането на муниции с обеднен уран в Украйна, обвинявайки Русия, че „ съзнателно се пробва да дезинформира “, съгласно известия в локалните медии.

„ Британската войска употребява обеднен уран в своите бронебойни снаряди от десетилетия “, оповестиха локални медии, цитирайки изказване на Министерството на защитата на Обединеното кралство.

Министерството показва, че обедненият уран " е общоприет съставен елемент и няма нищо общо с нуклеарните оръжия ".

„ Русия знае това, само че съзнателно се пробва да дезинформира. Независими проучвания на учени от групи като Кралското общество са оценили, че всяко влияние върху персоналното здраве и околната среда от потреблението на муниции с обеднен уран евентуално ще бъде ниско “, се прибавя в него.

Изявлението идва след известия, че Обединеното кралство ще изпрати муниции с обеднен уран в Украйна дружно с танковете Challenger 2.

В отговор на писмен въпрос от лорд Хилтън, член на Камарата на лордовете, „ дали някои от боеприпасите, които сега се доставят на Украйна, съдържат обеднен уран “, Анабел Голди удостовери, че Обединеното кралство ще доставя такива муниции.

„ Наред с даването на ескадрила съществени бойни танкове Challenger 2 на Украйна, ние ще предоставим муниции, в това число бронебойни снаряди, които съдържат обеднен уран “, сподели тя във вторник в своя писмен отговор.

„ Такива снаряди са доста ефикасни при поразяването на съвременни танкове и бронирани машини “, добави Голди.

Забележките от вторник провокираха гневни рецензии от страна на Русия, защото президентът Владимир Путин сподели, че Русия " ще отговори ", в случай че Обединеното кралство достави снаряди с обеднен уран на Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР