Великобритания започва от слаби позиции преговорите за отношенията си след

...
Великобритания започва от слаби позиции преговорите за отношенията си след
Коментари Харесай

Премиерът на Ирландия: Лондон започва преговорите с ЕС от слаба позиция

Великобритания стартира от слаби позиции договарянията за връзките си след Брекзита с Европейски Съюз, един много по-голям пазар. Това съобщи през днешния ден пред Би Би Си ирландският министър председател Лио Варадкар, съобщи Франс прес.

" Европейският съюз включва 27 страни-членки. Обединеното кралство е единствено една страна. А ние разполагаме с население и пазар от 450 милиона души ", уточни Варадкар.

" Обединеното кралство е близо 60 милиона. Значи, в случай че ставаше дума за два тима на футболен мач, чий тим щеше да е по-силен съгласно вас? ", сподели той преди да беседва в Дъблин с основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние, съобщи Българска телеграфна агенция.

Потвърждавайки позиция, нееднократно изразявана към този момент от Европейски Съюз, Лио Варадкар означи също, че преходният интервал до края на 2020 година след Брекзита на 31 януари може би няма да е задоволителен, с цел да се реализира съглашение по-специално в комерсиалната сфера, при все това английският министър председател Борис Джонсън счита, че това не е по този начин.

" Това ще е сложна задача ", сподели Варадкар, чието бъдеще като министър председател на Ирландия ще зависи от резултатите на предварителните парламентарни избори на 8 февруари.

Борис Джонсън вписа в закона за използване на съглашението за бракоразвод, контрактувано с Европейски Съюз, който влезе в действие в четвъртък, възбрана държавното управление му да желае удължение на преходния интервал след 2020 година

Варадкар предизвести също, че Лондон не трябва да се пробва да подписва частични съглашения. Той обаче увери, че ще работи непрекъснато, с цел да се реализира световен компромис преди края на годината.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР