Великобритания забрани рекламите на линията спортни сутиени на Adidas, които създадоха

...
Великобритания забрани рекламите на линията спортни сутиени на Adidas, които създадоха
Коментари Харесай

Великобритания забрани рекламата на Adidas, показваща голи женски гърди

Великобритания забрани рекламите на линията спортни сутиени на Adidas, които създадоха ужас в Twitter през февруари. Колажите с голи женски гърди, с които спортната компания избра да показа новата сбирка, не демонстрират лицата на дамите, а единствено техните бюстове. Целта - да подчертае разнообразието на тялото и напъните на спортната компания да се погрижи за всички форми и размери, споделят от Adidas.

От Органа по стандартите за реклама на Обединеното кралство (ASA) обаче показват, че са получили 24 тъжби, в които се споделя, че потреблението на голота в рекламата е неоснователно и полово обективизира дамите, а изображението не е уместно за деца. Тези мнения са почетени от ASA и по тази причина органът налага забраната на рекламата на Adidas.  

ASA признава, че задачата на рекламите е да покажат, че женските гърди се разграничават по форма и размер, което е от голяма важност за рекламираните спортни сутиени, само че прибавят:

„ Сметнахме, че проявлението на голи гърди евентуално ще се преглежда като очевидна голота. Отбелязахме, че гърдите са главният акцент в рекламите, акцентът върху самите сутиени е много по-малък, като те са опоменати само в съпътстващия текст. Тъй като рекламите съдържат очевидна голота, ние преценихме, че изискват деликатно таргетиране, с цел да се избегне причиняването на засегнатост на тези, които са ги гледали. “

Adidas застава зад рекламната си акция и посочва отново, че тя е основана, с цел да покаже какъв брой разнородни са гърдите и да подчертае за какво персонализираната поддръжка е от първостепенно значение.

„ Важно е да се означи, че решението на ASA беше обвързвано с това рекламното обръщение да бъде показано по метод, друг от този, който рекламата цели, а не взема поради самото рекламно обръщение и посланието, зад което заставаме гордо. “

Аdidas стартира новата си сбирка спортни сутиени с 43 модела на 14 февруари. Линията се опира на нововъведения, съсредоточени върху комфорта на спортуващите дами - тема, която дълго време беше пренебрегната като маловажна, и дава богат избор на сутиени за спортове с ниска до междинна активност: спортни сутиени, предопределени за по-интензивни тренировки и такива за тичане, които дават най-висока опора на гърдите при придвижване.

Рекламната акция, с която Adidas избра да показа новите артикули, обаче провокира смесени реакции на потребителите в обществените мрежи. Част от тях поддържаха акцията, казвайки, че е смела и новаторска. Други хора я критикуват за това, че експлоатира женската голота за търговски цели без особена нужда и избират да видят фотоси на сутиените, а не на женски гърди.

 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР