Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи в страната

...
Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи в страната
Коментари Харесай

Великобритания въвежда задължителна карантина за всички пристигащи

Великобритания вкарва наложителна 14-дневна карантина за всички идващи в страната пасажери от 8 юни по отношение на пандемията от COVID-19. Наличието на негативен тест за ковид не е съображение за отбягване на карантината, заяви Министерство на външните работи.

Най-рано 48 часа преди датата на идване във Англия пътуващите би трябвало да попълнят електронен формуляр. В него те би трябвало да дават данни за контакт, пътен проект и адрес, където ще прекарат карантината.

Разпечатано на хартия или непокътнато в телефона копие на попълнения формуляр би трябвало да бъде показано при идване на границата на Англия. Гражданите, които влизат на територията на страната и отхвърлят да попълнят формуляра, може да бъдат санкционирани със 100 английски лири, както и да не бъдат позволени в страната.
Задължителната карантина: Вълна от отвращение поради разпоредбите за изолираност Българи, които се връщат от Англия, считат, че са дискриминирани
Ако идващият не може да уточни съответен адрес, на който ще прекара 14-дневната карантина, ще му бъде обезпечено настаняване за негова сметка в жилище, обезпечено от английското държавно управление. Властите ще правят инспекции на посочените в електронните формуляри адреси за съблюдаване на карантината.

Изключения се плануват за идващи във Англия медицински експерти, които имат отношение към лечението на коронавирус; водачи на тежкотоварни транспортни средства и автобуси; пасажери, идващи от Общата зона за пътешестване, обхващаща Ирландия, остров Ман, Нормандските острови; сезонни служащи, които ще би трябвало да се самоизолират на работните си места, където нормално са ситуирани и техните жилища.

Карантината не се отнася за жителите, които пътуват пренос през Англия и не минават граничен надзор. Ако директното пътешестване допуска пренощуване, то пасажерите могат да пресечен карантината, с цел да изоставен страната.

Препоръки за спазването на карантина при идване в страната

Пристигащите би трябвало непосредствено да се насочат към мястото, на което ще прекарат карантината. Придвижването може да става с персонален превоз, в това число и с транспортни средства на близки или другари. Препоръчва се потреблението на публичен превоз да става единствено при последна нужда. При потребление на публичен превоз, пасажерите би трябвало да бъдат с покрити нос и уста и да съблюдават отдалеченост от 2 метра.
Новите ограничения на Острова: Ограничава ли се… половият живот на поданиците Хаштагът #sexban стартира да набира мощ в „ Туитър “
По време на 14-дневната карантина жителите могат да напущат мястото, в което са настанени, единствено при потребност от незабавно лекуване, при потребност от потребление на обществени услуги, за пазаруване на храни и медикаменти, за наличие на погребални церемонни или при положение на изключителна обстановка, да вземем за пример пожар.

По време на 14-дневната карантина жителите не могат да бъдат посещавани от близки и родственици, в случай че не поставят грижи за тях. Ако карантината се прекарва в жилище на непосредствен или родственик, управляващите предлагат ограничение на времето за контакт с домакина. Ако карантината се прекарва в хотел или къща за посетители, не могат да бъдат употребявани общите елементи като питейни заведения, заведения за хранене, фитнес-центрове. Винаги би трябвало да се съблюдава отдалеченост от 2 метра.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР